Yrittäjien puheenjohtaja Antti Simula: Yrittäjillä on nyt "hyvä tekemisen meininki"

Rauman Yrittäjien puheenjohtaja Antti Simula piipahti yrittäjien uudessa toimistossa Kuperkeikan talossa Kalatori 1:ssä. Toimisto on viestintä- ja tapahtumakoordinaattori Heidi Ahvenaisen tukikohta, joka on avoinna aina silloin kun hän on paikalla. -Liikun paljon kentällä, joten en pysty olemaan koko ajan toimistolla. Kuva: Juha Sinisalo

– Raumalaiset yritykset ovat pärjänneet tosi hienosti korona-aikana. Yrityksissä on lähdetty kehittämään uusia liiketoimintoja eikä selvästikään olla jääty tuleen makaamaan. Monessa firmassa on nyt hyvä tekemisen meininki päällä, Rauman Yrittäjien puheenjohtaja Antti Simula kehuu.

Simula on tullut käväisemään yhdistyksen uudessa toimistossa Kalatori 1:ssä, jonka raumalaiset tuntevat myös nimellä "Kuperkeikan talo". Yhdistys muutti uusiin tiloihin 5. lokakuuta.

Toimistossa yrittäjiä ja yhteistyökumppaneita palvelee viestintä- ja tapahtumakoordinaattori Heidi Ahvenainen, jonka työajasta suurimman osan vie Rakastunut Raumaan -yhteisön toimintaan liittyvät tehtävät.

– Loppuosa on yhdistyksen asioiden hoitamista, Ahvenainen kertoo.

Rauman Yrittäjät -yhdistys palvelee yrittäjiä laajasti.

– Eniten meiltä tiedustellaan, kenen puoleen kuuluu kääntyä laki- ja veroasioissa tai miten toimitaan, kun ostetaan tai myydään yritystä. Koronaan liittyvät asiat olivat tietenkin viime keväänä ja kesänä tapetilla. Yrittäjät halusivat tietää esimerkiksi tukiasioista, lomautuksista ja irtisanomisista. Satakunnan Yrittäjillä on laaja asiantuntijaverkosto, jonka puoleen voimme ohjata jäseniämme.

Simulan mukaan Koronan aiheuttamaan poikkeustilaan liittyvät kysymykset ovat vähentyneet syksyn kuluessa selvästi.

Yhdistyksessä on organisaatiomuutosten rinnalla muutettu myös toimintatapoja. Eri kokoisia ja eri toimialojen yrityksiä on jaoteltu nyt omiin segmentteihinsä ja lähdetty kehittämään kullekin omia koulutus- ja informaatiotilaisuuksia.

– Yksinyrittäjille olemmekin järjestäneet tapahtumia jo aiemmin. Viimeksi pidimme yli 10 ihmistä työllistäville yrityksille teemaillan, jossa oli hyvä osanotto. Illan aikana kuultiin reipasta ja avointa keskustelua ja mieliala oli hyvin myönteinen. Aiomme järjestää vastaavan tapahtuman ensi keväänäkin. Seuraavaksi on kuitenkin vuorossa sote-yrittäjille suunnattu teemailta, Simula kertoo.

Heidi Ahvenaisella on parhaillaan kädet täynnä töitä Rakastunut Raumaan -yhteisön merkeissä.

– Jouluasiat alkavat olla pikku hiljaa ajankohtaisia. Olemme nyt saaneet lyötyä lukkoon kaikki loppuvuoden tapahtumat, hän iloitsee.

Ensimmäisenä on vuorossa perjantaina 20. marraskuuta pidettävä Pikimust perjanda -ostostapahtuma, joka on lähtölaukaus joulukauteen. Siitä eteenpäin Rakastunut Raumaan -jäsenyritykset järjestävät kaupallisia tapahtumia aina shoppailusunnuntaihin 20. joulukuuta asti.

Rakastunut Raumaan -tapahtumat loppuvuonna

  • Pe 20.11. Pikimust Perjanda
  • Pe 4.12. Rauman joulunavaus
  • La 5.12 Jouluinen Lauantai keskustassa
  • Pe 11.12 Tonttujen Yö
  • La 12.12 Jouluinen Lauantai keskustassa
  • Su 13.12 Shoppailusunnuntai
  • La 19.12 Jouluinen Lauantai keskustassa
  • Su 20.12 Shoppailusunnuntai
  • www.rakastunutraumaan.fi

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.