Ysäriä päälle ja menoksi! - Flikkatte Vitone luottaa menneen vuosikymmenen tyyliin

Rauman iidojen Tiina Leskinen-Salminen ja Elina Lammela toivovat, että mahdollisimman moni pukeutuisi Flikkatte Vitoselle 90-luvun hengessä.

Nyt kannattaa ryhtyä pöyhimään vaatekaappien kätköjä, sillä mitä todennäköisimmin sieltä löytyy jotain päällepantavaa värikkäältä, mutta ei niin kovin elegantilta 1990-luvulta.

Lauantaina 19.5. järjestettävään Flikkatte Vitone -liikuntatapahtumaan voi sitten osallistua vaikka napatopissa, lappuhaalareissa ja klipsikampauksessa.

Rauman Iidat ry:n jo 28. kerran järjestämä Flikkatte Vitone muistaa tänä keväänä 1990-lukua, joka on nykynuorison mielestä ”ihanan retroa”.

– Yhdistyksemme nuorimmat jäsenet keksivät tämän ysäriteeman, joka tuntuukin olevan nyt kovin pinnalla. Olemme siis täysin ajan hermolla, tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Tiina Leskinen-Salminen nauraa.

Tapahtuma alkaa Poroholman lomakeskuksessa kello 12. Ohjelmassa on aluksi Liina-Maija Huuhkan vetämä alkuverryttely sekä Tuottaja Jääskeläisen ysärihenkinen dj-show.

– Omia biisitoiveitaan voi ehdottaa jo nyt Flikkatte Vitosen omalla Facebook-sivulla, Elina Lammela vinkkaa.

Juoksu- tai kävelylenkille startataan porrastetusti kello 14.

Tuttuun tapaan Flikkatte Vitosessa on kaksi reittiä: toinen on 10 kilometrin juoksulenkki, jossa on ajanotto ja toinen 5 kilometrin kuntoilulenkki, jonka voi kävellä tai juosta. Merellisissä Otanlahden ja Syvärauman maisemissa kulkevat reitit ovat samoja, joita kierrettiin viime vuonnakin.

Karttoihin voi tutustua ennakkoon Flikkatte Vitosen nettisivuilla.

Poroholman maaliin saavuttuaan osallistujat voivat viettää lauantai-iltapäivää Tuottaja Jääskeläisen ysärimusan jytkeessä kevyttä lounasta nauttien.

Liikuntatapahtumaan osallistuville on jälleen luvassa muhkea tuotekassi, jonka täyttämiseen on tänä vuonna osallistunut ennätysmäärä Rauman Iidojen yhteistyökumppaneita.

– Raumalla on nyt selvästi hyvää pöhinää. Olemme saaneet todella paljon yhteydenottoja kaupallisilta tukijoiltamme, Leskinen-Salminen kiittelee.

Flikkatte Vitosen 30 euron hintaisia lippuja voi ostaa Rauman Iidojen verkkokaupasta, jossa käyvät maksuvälineinä nyt ensimmäistä kertaa myös liikuntasetelit.

Lippuja on myynnissä myös Kodinonnessa, Mattoraumassa, Pick´n Payssä sekä Intersportissa. Niissä paikoissa eivät liikuntasetelit käy.

– Kehotamme tapahtumasta kiinnostuneita kiirehtimään lippuostoksissaan, sillä tänä vuonna lippuja on myynnissä rajoitettu määrä. Vinkkinä voisi huomauttaa, että syksyllä järjestetyn Ämpärkauksen liput loppuivat kesken, Lammela sanoo.

– Tuotekassin, ruokatarjoilun ja ohjelman lisäksi lipun hintaan sisältyy vielä ysäriyllätys, Tiina Leskinen-Salminen hehkuttaa.
Rauman Iidat ry. lahjoittaa Flikkatte Vitosen tuoton hyväntekeväisyyteen.

Lahjoitukset ovat kohdistuneet perinteisesti lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen – lajista riippumatta.

Iidat ottaisivat mielellään myös muita raumalaisseuroja ja -yhdistyksiä avustajiksi Flikkatte Vitosen järjestelyissä.

– Talkoolaisia aina tarvitaan, meihin voi ottaa yhteyttä, jos joku porukka innostuu lähtemään mukaan, Elina Lammela vinkkaa.