Sanomalehtiviikko 2020

Koulujen ja lehtien yhteistä Sanomalehtiviikkoa vietetään jälleen 3.–7.2.2020. Länsi-Suomen toimittajat ovat perinteisesti vierailleet viikolla alueemme kouluissa ja koululaisia on toivotettu tervetulleiksi vierailuille myös toimitukseen (Susivuorentie 2).

Vierailukutsu on voimassa läpi vuoden, sillä kaikkia vierailutoiveita ei välttämättä voida toteuttaa juuri Sanomalehtiviikolla.

Mikäli toivot toimittajaamme vierailulle koululle tai haluaisit luokan kanssa tulla toimituskäynnille, lähetäthän hakemuksesi viimeistään maanantaina 20.1.2020.

Hakemukset ja lisätietoa: kaija.ulmanen@lansi-suomi.fi ja 010 8336 261.

Liitä hakemukseen tiedoksi:

  • Koulu: nimi, osoite ja puh
  • Luokka: oppilaiden määrä
  • Opettaja: nimi, puh ja sähköposti
  • Toive: toimittaja luokkaan vai luokka toimitukseen
  • Päivämäärätoive ja kellonaika: (sekä vierailu toimituksessa että toimittaja luokassa ovat kestoltaan 45-60 minuuttia, vain poikkeustapauksissa ja hyvin perusteluin visiitti on kahden oppitunnin mittainen)
  • Vierailun sisältö: mikä asia / mitkä asiat kiinnostavat erityisesti?

Tilaa lehtiä luokkaan/koululle:

Sanomalehtiviikolla opettajan on mahdollista tilata koululle Länsi-Suomi-lehtiä ja kaupunkilehti Raumalaisia. Länsi-Suomi ilmestyy viidesti viikossa (ti, to, pe, la ja su). Raumalainen ilmestyy keskiviikkoisin.

Tilaukset suoraan asiakaspalvelustamme tilaukset@lansi-suomi.fi, Riikka-Liisa Valtonen 010 8336 205 tai Riikka Selin 010 8336 203.

Tilaukset viimeistään torstaina 27.1.2020.

Sanomalehtiviikko 2020

Vuoden 2020 Sanomalehtiviikon teemana on ilmastonmuutos.

Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa.

Sanomalehtiviikolla on nyt keskiössä ilmastonmuutos. Pureudumme ilmastonmuutosuutisointiin, avaamme median roolia luotettavan ilmastotiedon välittäjänä ja kuulemme lasten ja nuorten näkemyksiä ilmastonmuutoksesta. Viikon slogan on ”Kyky muuttaa maailmaa ei kysy ikää”.

Kampanjamme keulahahmona on ilmastoaktivisti Greta Thunberg. Tuomme esiin lasten ja nuorten vaikutusmahdollisuuksia sekä uutismedian roolia luotettavan tiedon välittäjänä. Viestimme on, että yhteiskunnalliseen keskusteluun perehtyminen voi antaa kipinän pieniin tai suuriin tekoihin kohti parempaa maailmaa.