Loeb ja Solberg neuvottelevat Dakar-rallin ajamisesta

Sergio Romero tilkitsee Manchester Unitedin maalin.
Sergio Romero tilkitsee Manchester Unitedin maalin. Kuva: Juan Mabromata

Loeb ja Solberg neuvottelevat Dakar-rallin ajamisesta

Lontoo Rallin maailmanmestarit Sebastien Loeb ja Petter Solberg ovat kiinnostuneita osallistumaan ensi talvena Dakar-ralliin. Autosportin mukaan molemmat kuskit neuvottelevat Peugeotin kanssa legendaarisen kestävyyskilpailun ajamisesta.

Mikko Hirvonen ilmoitti aiemmin tässä kuussa ajavansa Dakar-rallin Minillä. Nyt hän saattaa saada seuraa entisistä rallin MM-sarjan kilpakumppaneistaan.

– Jos he tulevat Dakariin, olisi todella siistiä kilpailla jälleen heitä vastaan, Hirvonen sanoi.

Yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari Loeb on testannut Peugeotin 2008 DKR -autoa Marokossa. Hänellä on työnantajaltaan Citroenilta lupa kilpailla Peugeotilla, sillä molemmat ranskalaismerkit kuuluvat PSA-konserniin.

Myös vuoden 2003 maailmanmestari Solberg on myöntänyt kiinnostuksensa. Norjalainen kilpailee parhaillaan rallicrossin MM-sarjassa, jossa hän on hallitseva mestari.

Tourin maalialueelle autolla yrittänyt teini tunnusti

Pariisi 16-vuotias henkilö tunnusti maanantaina poliisille yrittäneensä ajaa turva-aitojen läpi maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon maalialueella Pariisissa sunnuntaina. Tapaus sattui Place de la Concorden aukiolla tunteja ennen kuin pyöräilijöiden oli määrä saapua maaliin.

Poliisi avasi tulen autoa kohti, jolloin se pakeni paikalta. Täynnä ampumajälkiä ollut auto löydettiin myöhemmin hylättynä lähistöltä.

Viranomaiset uskovat, että tapauksella ei ollut suoranaista yhteyttä Ranskan ympäriajoon.

– Tutkimuksissa selvitetään, ajoiko tunnustuksen tehnyt nuori autoa, paikallinen lähde kertoi.

Myös toinen henkilö on kertonut olleensa tapahtumahetkellä autossa. Hänkin on poliisin hallussa.

Autossa uskotaan olleen myös nuoren naisen. Rintaan haavoittunut nainen hakeutui sairaalahoitoon ja hänet leikattiin yöllä. Hän ei ole hengenvaarassa.

Argentiinan maajoukkuevahti Romero Manchester Unitediin

Lontoo Argentiinan jalkapallomaajoukkueen maalivahtina nähty Sergio Romero siirtyy seurajoukkue Manchester Unitedin veräjänvartijaksi. Englannin Valioliigan mahtiseura kertoi kolmivuotisen pestin varmistumisesta sunnuntaina.

Sopimuksessa on lisäksi optio yhdelle lisävuodelle.

28-vuotiaan Romeron on tarkoitus korvata Espanjan maajoukkuevahti Victor Valdes, jolle United näytti ovea. Valdes oli ilmeisesti kieltäytynyt pelaamasta ManU:n kakkosmiehistössä.

– On unelmieni täyttymys päästä maailman suurimpaan seuraan, Romero hehkutti uuden työnantajansa nettisivulla.

Romero on vanhastaan tuttu Unitedin luotsin Louis Van Gaalin kanssa. Van Gaal valmensi Hollannin pääsarjan AZ Alkmaaria, kun Romero pelasi seurassa.

Viime vuosina maalivahti on ollut muun muassa Italian Sampdorian palkkalistoilla.

Sergio Romero pelasi Argentiinan maajoukkueessa vuoden 2014 MM-kisoissa.