166 senttiä sateentekijää

Nimi ei pahenna miestä, eikä pahenna kokokaan. Raumalla on pakko uskoa, että 166 senttiä Joonas Komulaista riittää tuomaan symbolisen sateen kaukaloon ja juhlat Rauman torille.

Olen omasta mielestäni Lukon suhteen enemmänkin ikuinen optimisti kuin itkuinen pessimisti, mutta tällä kertaa en siihen sateeseen usko. Jopa joku Elomo voi saada TPS:n toviksi pelaamaan, mutta ihmeiden tekijäksi Eomosta ei ole. Eikä siihen ole ikävä kyllä yhdestä Joonas Komulaisestakaan.

Se on myönnettävä, että Joonas Komulainen sai jGa. eli jälkeen Gagnonin ajan hukassa vaellelleen Lukon ykkösketjun hetkeksi pelaamaan, mutta vastassa oli sittenkin vain Ilves. Komulaisenkin todellinen vaikutus, teho ja osaaminen mitataan vasta, kun kaukalossa kohdataan Jypin jalat, Tapparan tahto, HIFK:n koko tai Kärppien materia.

Tässä vaiheessa on helppo sanoa, että onhan se Gagnonkin vielä tulossa takaisin. Vai onko sittenkään? Pahimmassa tapauksessa miehen kausi on jo ohi ja kakkoseksi kaavailtu Komulainen onkin kevään loppuun asti ykkönen. Ikävä kyllä nyt tuntuu siltä, että kevät loppuu ja kesä alkaa Lukon osalta paljon aikaisemmin, mitä syksyllä luultiin.

Lukolla on tällä hetkellä kaksi hyvää maalivahtia, yksi hyvä hyökkäävä ketju, yksi hyvä puolustava ketju ja kaksi ketjua, jotka eivät pysty olemaan ottelusta toiseen hyviä kuin satunnaisesti jossain. Hyviä puolustajia on neljä, mutta hyviä puolustuspareja oikeastaan niitäkin vain yksi. Peräpää jos mikä olisi kaivannut lisävahvistusta, mutta nyt noudatetaan budjettikuria ja mennään näillä.

Maailmanhistoria on ihmeitä täynnä, kuten on kiekkohistoriakin, mutta Lukon käsissä olevilla ”näillä” tuskin ihmeitä tehdään. Sitä tosiasiaa ei pelasta sen enempää voittamaan tottunut valmentaja kuin valtakunnan paras joukkuehenkikään.

Oma ennustukseni kuuluu, että Lukko lähtee kesälomalle viimeistään puolivälierissä. Sen verran sinikeltainen sisältäni kuitenkin olen, että toivon olevani ja jopa haluan olla väärässä. Ja jos Raumalla kauden päätteeksi mitalia juhlitaan, myönnän sen väärässäolon vastaväitteittä ja pystyssä päin pahimmillekin ammattitaitoni arvostelijoille.