18-vuotias puolustaja – kolmas liigaseura!

Liigakaukaloissa vaeltaa 25-vuotiaita palkkasotureita yli puolen tusinaa seuraa kiertäneinä.

Mitä pitäisi ajatella 18-vuotiaasta puolustajasta, joka on pelannut kolmessa liigaseurassa?

JYP oli viime kaudella 17-vuotiaana Urho Vaakanaisen toinen liigaseura. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

No, kysykään vaikka NHL-seura Boston Bruinsilta, joka varasi joensuulaiskasvatti Urho Vaakanaisen viime kesän ykköskierroksella koko NHL-varaustilaisuuden numerolla 18.

Alkukauden loukkaantuneena ollut Vaakanainen on tänään SaiPan kokoonpanossa Niiralan montussa Kuopiossa ykköspakkiparissa Brett Carsonin rinnalla.

SaiPasta tulee tammikuussa 19 vuotta täyttävän Vaakanaisen kolmas liigaseura.

Vaakanainen siirtyi kasvattajaseurastaan Jokipojista Espoon Bluesiin C-juniorina kesällä 2013. Liigadebyytti Bluesissa toissa kaudella tuotti 25 peliä ja 1+5 tehopistettä. Kun seura meni konkurssiin, löytyi uusi työnantaja Jyväskylästä. JYPissä Vaakanainen pelasi viime kaudella 41 runkosarjan ottelua ja 14 pudotuspeliä. Tehopisteitä kertyi 2+4 ja 0+3.

Vaakanainen voitti Bluesissa kolmen kauden aikana neljä juniorien SM-mitalia. Hän on ollut kahtena viime kautensa MM-loppuotteluun selvinneen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen puolustajana.

- Laukausta pitäisi saada vahvemmaksi ja tappavammaksi, että saisi maalejakin tehtyä välillä, sanaili Vaakanainen SaiPan verkkosivujen videohaastattelussa ennen kauden alkua.

SaiPasta ovat yhä sairaslistalla keskushyökkääjät Anssi Löfman, Ville Koho ja Eetu Koski, puolustaja Lauri Taipalus sekä maalivahti Jussi Markkanen.

Lisää aiheesta

Vaakanainen kuittasi Frölunda-huhut - "Ei tunnu siltä"

NHL Draft 2017: Urho Vaakanainen tähtää nopealla aikataululla Pohjois-Amerikkaan