”20 minuutin kävelylenkistä tuli kolme päivää kestänyt kauhea migreeni”

Jesse Saarisen vakava loukkaantuminen on tällä erää historiaa. Hän palasi kaksi kuukautta kestäneeltä sairaslomaltaan takaisin kaukaloon lauantaina ottelussa Ilvestä vastaan.

CHL-ottelu Sparta Praha – Kärpät 4. lokakuuta O2 Areenalla.

Kolmannessa erässä rysähtää. Teko on niin törkeä, että sitä on vaikea katsella.

Vaikeaa on myös Jesse Saarisella, joka makaa jäässä tajuttomuuden rajamailla. Sparta Prahan Brian Ihnacakin väkivaltainen taklaus on osunut suoraan kärppähyökkääjää päähän.

On selvää, ettei Saarinen jatka enää pelaamista.

Illallisella Saarinen on poissa oleva, mutta pystyy matkustamaan joukkueena kanssa takaisin Ouluun.

Diagnoosi on kuitenkin tyly. Aivotärähdys.

Nyt kaksi kuukautta myöhemmin Saarinen on vihdoin pelikunnossa, mutta matka on tehnyt kipeää.

– Kyllähän siinä oli synkempiä jaksoja, Saarinen avaa.

– Ensimmäiset kolme viikkoa olin ihan poissa. Jos kävin 20 minuuttia lenkillä kävelemässä, seuraavat kolme päivää oli kauhea migreeni, eikä halunnut olla kuin pimeässä huoneessa, Saarinen muistaa.

Aivotärähdys ei ollut Saariselle uran ensimmäinen, josta – yllättävää kyllä – oli toipumisprosessissa hänelle etua.

– Edellisestä viisastuneena yritin käydä täällä hallilla morjenstamassa pelikavereita. Se auttoi, vaikka kuinka olisi halunnut jäädä vain kotiin makaamaan.

Kun hän kävi jäällä pelkästään liukumassa, sekin tuotti pahan olon. Hän yritti katsoa Ruutu.fi -palvelusta Kärppien pelejä, mutta sekin oli toipilaalle liikaa.

– Yhden erän jälkeen piti taas mennä pimeään.

Odotus palkittiin noin kuusi viikkoa tällin jälkeen marraskuun puolessa välissä.

– 2–3 viikkoa sitten päänsärky alkoi lähteä pois, ja pääsin pikku hiljaa treenaamaan kunnolla. Lopullinen varmuus tuli viime keskiviikkona, kun vedin todella kovan treenin, eikä siitä tullut mitään jälkioireita. Perjantain HIFK-ottelu tuli kuitenkin liian nopeasti, sillä olin keskiviikosta vielä liian puhki.

Saarisen ensi-ilta koitti lauantaina kotiareenalla Ilvestä vastaan. Joukkue hävisi 2–3, mutta Saarinen toi loukkaantumisten runteleman joukkueen hyökkäyspäähän lisää mielikuvitusta ja laajuutta. Hänen tarjoilunsa Mikko Lehtosen tekemään 1–1 tasoitukseen oli oiva osoitus miehen erinomaisesta pelisilmästä.

Kun Saarinen pystyi marraskuussa alkaa sivusta katsomaan Kärppien pelejä, hän teki selkeän huomion.

–Ainahan toisten tekemisistä on helppo tehdä havaintoja, enkä minä tässä ala nyt ketään neuvomaan, mutta ei tässä edes yksi (Jaromir) Jagr auttaisi mitään, vaan viisikkona pelaaminen on kaiken a ja o. Ja voitot tuovat kyllä sitten voittoja, Saarinen evästää.