2400 kilometriä matkamittarissa - saako Ripa palkintonsa?

Jos on Lukon joukkue joutunut paiskimaan hommia ja matkustamaan mahdollisen jatkopaikan eteen, niin sitä on tehnyt myös perinteisesti koko kauden raumalaisten otteita eetteriin välittänyt Radio Ramonan kultakurkku Risto "Ripa" Leino.

Lukko lensi jo lauantaina Ouluun valmistautumaan ratkaisevaan kolmanteen kohtaamiseen pudotuspelien villi kortti -kierroksella. Leinon työauton nokka kääntyi puolestaan sunnuntaiaamuna kello kuusi kohti Oulua, toisen kerran neljän päivän sisään.

- Kun tulin perjantaina Oulusta kotiin Raumalle, ehdin olla kotona kokonaiset puoli tuntia ennen kuin lähdin hallille selostamaan sarjan toista ottelua. Aika raakaa leikkiä se on täälläkin, Leino naurahti Raksilan yläparvella, kun Lukon joukkue liukui vaimeiden buuauksien saattelemana alkulämmittelyyn.

- Mielenkiintoista tietenkin nähdä, mikä on Lauri Tukosen vire jälleen pitkän loukkaantumissuman jälkeen. Ja miten Josef Straka onnistuu ykkösketjun laiturina ja Filip Riska kakkosketjun sentterinä.

- Tiukka puolustuspeli, Petri Vehasen maalivahtipeli ja Lukon vaarallinen ykkösylivoima ovat meidän aseemme tänään, Leino tuumi.

Kun Leino maanantaina kotiutuu työmatkaltaan Oulusta tuomisina on käheän kurkun lisäksi 2400 kilometriä torstaina nollatussa matkamittarissa.

- Lopputulos näyttää, tuleeko tästä se palkinto. Kausi jatkuu tai se loppuu. Ja nimenomaan niin päin, että ensin on vaihtoehto kausi jatkuu.