Aamuviideltä lennolle ja viidennellä minuutilla maalintekoon – Jutta Rantala osui Helmareille maajoukkuedebyytissään

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueessa sunnuntaina Kroatiaa vastaan debytoinut Euran Pallon kasvatti Jutta Rantala onnistui heti ensimmäisessä maaottelussaan maalinteossa. Maalin lisäksi Rantala syötti yhden osuman, mutta debytantin onnistumisista huolimatta Helmarit taipui Kyproksen turnauksessa 2–3-tappioon Kroatialle.

Vielä viime keskiviikkona harjoituksiin lähtiessään Rantala, 20, ei tiennyt tekevänsä naistenpäivänä ensiesiintymisensä maajoukkuepaidassa. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul kutsui Rantalan korvaamaan loukkaantunutta Tuija Hyyrystä.

– Soitto tuli keskiviikkoiltana. Sain tiedon treenien jälkeen omalta valmentajaltani, että lähden torstaina viideltä aamulla Kyprokselle. Olin perillä ottelun (torstain Suomi–Tshekki) lopulla ja pääsin vetämään vielä parit treenit joukkueen kanssa, Rantala kertasi nopeasti muuttunutta viikonlopun ohjelmaansa STT:lle.

Valinta suoraan avauskokoonpanoon sai hymyn suupieliin.

– Oli hyvä fiilis, olen pienestä asti unelmoinut pelaamisesta maajoukkueessa.

Maajoukkuedebyyttiä ehti kulua vai viisi minuuttia, kun Rantala teki jo ensimmäisen A-maajoukkuemaalinsa.

– Ria (Öling) haastoi oikealta ja tein liikkeen etutolpalle. Sain hyvän syötön, mistä pääsin törkkäämään maaliin. Se taisi olla ensimmäinen kosketukseni koko pelissä, Rantala muisteli.

Suomi johti peliä 20 minuutin jälkeen jo 2–0, kun maalinedustahässäkän jälkeen Rantala onnistui syöttämään Ölingin maalintekoon.

Erikoistilanteissa parannettavaa

Suomen unelma-alusta huolimatta puoliajalle lähdettiin 2–2-tasatilanteessa. Kroatia onnistui kerran vapaapotkusta ja kerran voittamaan keskitystilanteen, joka johti tasoitusmaaliin. Toisen jakson ainoan maalin teki 56. peliminuutilla Kroatian Iva Landeka suoraan kulmapotkusta, kun hänen keskityksensä leijaili maalin takakulmaan yli Suomen maalivahdin Anna Tammisen.

– Vastustaja onnistui erikoistilanteista, mutta muuten se oli mielestäni aikalailla meidän peli. Kaksinkamppailuihin ja fyysisyyteen pitää panostaa enemmän, tiivisti Rantala Suomen kehityskohteet.

Suomen päävalmentaja Anna Signeul kierrätti ottelussa reilusti kokoonpanoaan. Torstaina Tshekki-ottelussa avauskokoonpanossa pelanneista vain Emma Koivisto, Sanni Franssi ja Ria Öling avasivat myös sunnuntaina.

Suomen maajoukkue päättää Kypros Cupin keskiviikkona ottelulla Slovakiaa vastaan.