Ahlfors ja Vuoriaho ylsivät hopeakorokkeelle Kuortaneella

Asetelmat kääntyivät 16-vuotiaiden voittotaistelussa, kun radalle laitettiin esteet.

Rauman Urheilijoiden Aleksi Ahlfors sai nousta palkintokorokkeelle Kuortaneella järjestettävissä yleisurheilun 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisojen toisena kisapäivänä.

Ahlfors sijoittui hopealle 16-vuotiaiden 2 000 metrin estekisassa ennätysajallaan 6.18,27. Voittoon juoksi Mikkelin Kilpa-Veikkojen Ville Viitakoski ajalla 6.17,17.

Perjantaina kaksikko miehitti kärkisijat 3 000 metrin sileällä, mutta tuolloin järjestys oli päinvastainen eli Ahlfors oli mestari.

Laitilan Jyskeen Aada Vuoriaho puolestaan kipusi lauantaina hopeakorokkeelle kahdesti. Hän oli kakkonen 17-vuotiaiden moukarissa tuloksella 57,95 ja kuulassa tuloksella 14,71.

Kalannin Vankan urheilijat puolestaan juhlivat mitaleita 16-vuotiaiden tyttöjen 3 000 metrin kävelyssä. Anni Saarinen käveli hopeaa ajalla 16.35,54, ja Nanna Kukkula pronssin ajalla 17.46,81.

Jyskeen urheilijoista Valtteri Valtonen ylsi 17-vuotiaiden kiekossa viidenneksi 49,53 kantaneella kaarella.

Jyskeen Elias Hyytiä taas selvitti tiensä finaaliin 16-vuotiaiden 110 metrin aidoissa. Vastatuuleen juostussa loppukilpailussa hänen aikansa 16,77 riitti kuudenteen sijaan.