Aho ja Granlund johtavat tulosyksiköitä – Savinainen NHL-miesten rinnalla

NHL:n seurajoukkueissaan laitureina esiintyneet Sebastian Aho ja Mikael Granlund nähtiin sentteinä, kun Suomi harjoitteli ensimmäistä kertaa MM-kisakaupunki Herningissä.

Keskushyökkääjäkysymyksen lisäksi toinen etukäteen mielenkiintoa herättänyt kokoonpanoratkaisu oli se, kenet valmennusjohto istuttaa kuudenneksi pelaajaksi viiden NHL-hyökkääjän rinnalle. Sen näyttöpaikan saa Veli-Matti Savinainen, joka nähtiin Herningin ensimmäisissä jääharjoituksissa Ahon ja  Teuvo Teräväisen rinnalla. 

Ei ihan kävelymatkan päässä kisa-areenasta. Herningin kisaottelut pelataan kaupungin toisella laidalla Jyske Bank Boxen -nimisessä monitoimiareenassa. Harjoitushallina on Herning Blue Foxin kotihalli, jonne on MM-humun ytimestä noin seitsemän kilometrin matka. Kuva: JP Mikola

Suomen MM-joukkue otti perjantai-iltapäivällä ensimmäistä kertaa tuntumaa Herningin harjoitushallina toimivan Qvik Arenan jäähän. MM-turnauksen kamppailut pelataan monitoimiareena Jyske Bank Boxenissa, jossa ei ole aiemmin jääkiekkoa pelattu.

Kisanäyttämö ja harjoitushalli sijaitsevat noin seitsemän kilometrin päässä toisistaan. Suomen osalta vastaavaa tilannetta ei ole nähty nähty yhdeksään vuoteen. Sveitsin 2009 kisojen jälkeen harjoitushalli on aina sijainnut samassa kompleksissa pääareenan kanssa.

Suomi harjoitteli näillä kokoonpanoilla:

Teuvo Teräväinen–Sebastian Aho–Veli-Matti Savinainen; Miika Koivisto–Markus Nutivaara
Mikko Rantanen–Mikael Granlund–Kasperi Kapanen; Tommi Kivistö–Julius Honka
Sakari Manninen–Antti Suomela–Pekka Jormakka; Juuso Riikola–Niko Mikkola
Janne Pesonen–Saku Mäenalanen–Marko Anttila; Miro Heiskanen - Ville Pokka

Maalivahdit Harri Säteri ja Ville Husso

Ylivoimakoostumuksiin on pakattu paljon potentiaalia. Ykkösylivoiman muodostaa neljästä hyökkääjästä ja yhdestä puolustajasta koostyva viisikko Granlund–Teräväinen–Aho–Rantanen–Pokka.

Toinen yv-koostumus harjoitteli muodossa Savinainen–Suomela–Kapanen–Nutivaara–Honka.

SM-liigapelaajista vain Antti Suomela mahtuu yv-koostumuksiin.

Kolmannen maalivahdin Eero Kilpeläisen, puolustajien Miro Heiskasen ja Niko Mikkolan sekä hyökkääjien Mika Niemen ja Olli Palolan kisapasseja ei ole vielä leimattu.

Lue Kiekkoareenan pelaajaesittely täältä.

Leijonat aloittaa turnauksensa lauantaina kello 17.15 ottelulla Etelä-Koreaa vastaan.

Lisää aiheesta

Kiekkoareena esittelee Tanskan MM-kisojen leijonamiehistön

Kiekkoareenan MM-ennakko: Venäjä on taas Venäjä – ja mestariehdokas myllerryksistään huolimatta!