Aho otti oman paikkansa pörssikärjessä – kaksi erikoista maalia antoi Leijonille unelmastartin

Sebastian Aho palasi MM-turnauksen pörssikärkeen – ainakin toistaiseksi – osuttuaan USA:ta vastaan kahdesti jo avauserässä. Kuva: Henning Bagger/AOP

Kuulostaako tutulta?

1–0 Sebastian Aho.
2–0 Sebastian Aho.

Suomi–USA-ottelun avauserä oli Ahon ja hänen Oulun aikojensa pelikaverin Markus Nutivaaran näytöstä. Carolinan nuori tähtihyökkääjä ja Columbus Blue Jacketsissa leipäänsä ansaitseva Nutivaara olivat mukana Leijonien avauserän molemmissa maaleissa.

Turnauksen pistepörssin kärkeen palannut Aho osoitti ottelun avausmaalillaan, että aina ei tarvitse olla edes tekopaikalla, jotta kiekko voi päätyä maaliin. Ahon laukoma kiekko kimpoili jenkkivahti Keith Kinkaidin kautta viivan yli, vaikka veto lähti maaliviivan takaa miinuskulmasta.

Osuma oli oululaiselle jo turnauksen seitsemäs.

Kahdeksas näki päivänvalon päiväpelin 17 minuutin pelin jälkeen. Sekään maali ei ollut syntytavaltaan mikään "normimaali".

Liukasliikkeinen Aho osui miltei sattumalta paikalle ja hyödynsi Markus Nutivaaran rumpukiekon, joka pomppasi päädystä yllättävästi maalin eteen. Nopea napautus ja kenttämestarin erikoisesta hölmistynyt Kinkaid ei ehtinyt tehdä mitään.

Suomi hohtaa Ahon maaleilla USA:ta ensimmäisen erän jälkeen 2–0.

Aholla on nyt kuuden pelatun ottelun ja yhden erän jälkeen kasassa muhkeat 16 (8+8) tehopistettä.

USA:n parhaat maalipaikat siunaantuivat Miika Koiviston jäähyn aikana. Patrick Kane pyöritti yv-peliä taidokkaasti, mutta Suomen maalia vartioinut Harri Säteri ei ollut yllätettävissä.