Äijänsuolla todella harvinainen ilta: soihdut paloivat, tölkit lensivät, jättiyleisö juhli ja ennätyskin syntyi

Pallo-Iirojen miehet nousivat kapteenin osumilla voittoon. Naiset kärsivät tappion, mutta tekivät yleisöennätyksensä.

”Pitsiyön special” veti Äijänsuolle komean yleisön, 1 028 katsojaa, kun Pallo-Iirot ja Tampere United kohtasivat toisensa värikkäässä ottelussa miesten Kakkosessa.

Riemu oli ylimmillään, kun Pallo-Iirot otti komean kotivoiton 3–1 (2–1). Kotijoukkueen kapteeni Elias Ahde hyrisi tyytyväisyyttä taiston tauottua.

– Oli tämän kauden ensimmäinen peli, mikä ollaan käännetty tappioasemasta voitoksi. Mutta tänään vedettiin kyllä tilaneet loppuun asti. Molemmat joukkueet yrittivät kyllä tänään tosissaan, Ahde totesi.

Tilanteita pelattiin kyllä loppuun asti ja päätuomari Jesse Salo joutui kaivelemaan rintataskuaan ahkeraan. Keltainen kortti heilui niin kotijoukkueelle kuin vieraillekin tasapuolisesti viidesti. Yhtään punaista ei tarvinnut onneksi perjantaina vilautella.

Lentävät tölkit olivat pilata hienon illan

Tunnelmaa oli katsomossa riittämiin, sillä innokkaan kotiyleisön lisäksi paikalle oli saapunut ainakin kaksi bussillista TamU:n kannattajia.

– Pakko antaa vastustajan kannattajille kiitos. He tekivät tästä erittäin hienon tapahtuman, Ahde kiitteli.

Siinä ei sen sijaan ollut mitään hienoa, kun pubikatsomosta lensi pelin aikana useampikin oluttölkki kentälle. Siitä ei ole tietoa, olivatko nämä typerykset koti- vai vierasjoukkueen kannattajia.

Mutta tilanne olisi ehkä tarvinnut jämäkämpää järjestysmiestouhua.

Kapteeni itse pääsi kasvattamaan kauden maalimääränsä yhteentoista osuen Unitedin verkkoon kahdesti.

Kotijoukkueen avausmaalista vastasi tehokas lainamies Otto Salmensuu.

– Minun maalini eivät ehkä olleet kauden hienoimmat, mutta ei rumimmatkaan, Ahde naureskeli.

– Välillä sitä osuu oikeaan aikaan oikeaan paikkaan.

Nuorimies Salmensuu sai myös kapteenin kehut.

– Huikea poika! Mutta kyllä tänään kaikki juoksivat itsensä ihan loppuun.

Kauheilla minuuteilla ei kelloa katsottu

Ahteen mukaan Pallo-Iiroilla ovat ottelun viimeiset kymmenen minuuttia olleet ihan kauheita.

– On pitänyt vahdata kelloa, että koska se peli loppuu. Nyt ei sellaista ollut. Itse vilkaisin kelloa, kun se näytti 70 minuuttia.

Seuraavaksi puhallettiin peli loppuneeksi. Nyt ei ollut mitään paniikkia, mitä joskus on ollut.

Ahde ei heti tiennyt, mennäänkö voitolla pitsiyöhön.

– Nyt on niin loppu, että ensin pitää ainakin syödä jotain, Ahde huokaili.

Pallo-Iirojen naisille yleisöennätys

Se, että seura on halunnut järjestää tasa-arvoisen ”Pit-siyön spesiaalin”, on ollut loistojuttu Pallo-Iirojen naisten joukkueelle.

Kun miesten ja naisten pelit on pelattu parina viime vuonna ennen Mustan pitsin yötä perätysten, yleisöä on saapunut poikkeuksellisen reippaasti myös naisten otteluun.

Perjantaina Pallo-Iirojen naiset nostivat yleisöennätyksensä uudelle sataluvulle. Ykkösen ottelun Pallo-Iirot–FC Lahti yleisömääräksi kirjattiin peräti 517.

Luku on suomalaisessa naisjalkapallossa kaikkiaan komea, sillä naisten liigan yleisökeskiarvo oli viime kaudella 233.Iironaisten aiempi yleisöennätys oli viime vuoden pitsipelissä syntynyt 311.

Ennätysottelun ainut huono puoli oli se, että kotijoukkue hävisi FC Lahdelle maalein 1–2 (0–2).

Tulos tarkoittaa sitä, että Pallo-Iirot joutuu hautaamaan haaveensa Ykkösen ylemmästä loppusarjasta ja keskittymään sarjapaikan varmistamiseen.