Äijänsuolle saapunut jättiyleisö joutui pettymään A-nuorten toisessa finaalissa – Lukko menetti johdon, KalPa kuittasi sarjan tasoihin

Jääkiekko kiinnostaa Raumalla, vaikka liigajoukkueen kausi on ohi.

Jääkiekko kiinnostaa Raumalla, vaikka liigajoukkueen kausi on ohi. Moni pelaaja pääsi pelaamaan uransa suurimman yleisömassan edessä, kun Lukon ja KalPan A-juniorit iskivät keskiviikkona yhteen Äijänsuolla.

Toisen finaalipelin yleisömääräksi kirjattiin 2 430 katsojaa, joka on Lukon A-nuorten uusi yleisöennätys. Lukuun on kirjattu hallissa oikeasti paikalla olleet ihmiset, ja liigapelien vastaaviin yleisömääriin verrattuna katsomot näyttivät täysiltä.

Kyseessä on A-nuorten SM-sarjan tämän kauden yleisöennätys. Aiempi oli samojen joukkueiden ensimmäisestä  finaalikohtaamisesta, sillä Kuopion-peliä seurasi sunnuntaina 1 545 katsojaa.

Kaikkien aikojen yleisöennätykseen ei kummallakaan paikkakunnalla ole mahdollisuuksia, sillä pohjat on kirjattu Turussa. Peräti 10 620 katsojaa seurasi TPS:n ja HPK:n finaaleja keväällä 2015.

Tällä kertaa raumalainen kotiyleisö joutui poistumaan paikalta pettyneenä, sillä KalPa haki Äijänsuolta vierasvoiton maalein 2–4 (0–0, 1–1, 1–3) ja tasoitti finaalisarjan 1–1:een.

– Mentiin ehkä vähän asioiden edelle, Lukon kokenut päävalmentaja Mikael Kotkaniemi huokaisi.

Väkevä alku kaatui yhteen jäähyyn

Finaalisarjan ensimmäisessä kamppailussa Kuopiossa Lukko ratkoi pelin heti avauserässä, jossa se paukutteli neljä maalia.Väkevä oli startti myös toiseen finaaliin, mutta pitkät hyökkäykset ja vahvat painostusjaksot eivät tuoneet tulosta.

Kenttätapahtumat kellahtivat lähes päälaelleen, kun Lukko joutui erän puolivälissä alivoimalle. Maalintekoon ei kuitenkaan pystynyt KalPakaan, kun Elias Koposen napakka laukauskin napsahti vain tolppaan.

Illan ensimmäisen maalin KalPa kuitenkin pystyi tekemään. Toista erää oli pelattu reilut neljä minuuttia, kun vieraat käänsivät hieman vaarattoman näköisestä tilanteesta vastaiskun, joka päättyi maaliin. Tilanteessa Lukon maalivahti Juuso Helomaa venyi kahdesti torjuntaan, mutta kolmas kuti oli liikaa. Sen laukoi sisään koko kauden KalPan liigajoukkueessa puolustanut Kasper Puutio.

– Meillä oli ihan hyvä lähtö ja lataus peliin. Pelasimme ensimmäisessä erässä hyvin, mutta se vähän katosi sen jäähyn myötä. Emme oikein sen jälkeen enää päässeet samalle tasolle, Kotkaniemi harmitteli.

Onni Korkka loukkaantui

Melkoisen hässäkän jälkeen syntyi myös Lukon tasoitus samassa erässä. Kiekko pyöri hetken KalPan maalivahdin Jami Pasasen takana, kunnes Jeremi Tammela sai tuikattua sen sisään.

Pian tasoitusmaalin jälkeen Lukko koki kovan iskun, kun isoja minuutteja pelannut puolustaja Onni Korkka loukkaantui. Lukko vaati tilanteesta rangaistusta päähän kohdistuneesta taklauksesta, mutta sellaista ei tullut. Korkka puhalteli pitkään penkin päässä, mutta poistui sitten pukuhuoneeseen eikä enää pelannut.

– Näin sen aika läheltäkin. Mun mielestäni se oli jäähyn arvoinen taklaus, sillä se saattoi vielä kädellä. Kyllä se ihan kajahti, suoraan sanoen, Kotkaniemi totesi.Kolmannen erän alussa Lukko pääsi ensimmäisen kerran kamppailussa johtoon, kun nelosketju värkkäsi maalin. Juha Pukkila karvasi kiekon ja teki esityön, ja ukrainalainen Daniil Trakht laukoi pienestä kulmasta kiekon maaliin.

Tasoihin kuopiolaiset tulivat hieman erän puolivälin jälkeen Oliver Kapasen osumalla, ja lisää oli tulossa. Kapasen maalin syöttänyt Elias Koponen laittoi 12 sekunnin välein kiekon kahdesti Helomaan selän taakse.

– Maalitkaan eivät antaneet meille sitä virtapiikkiä, joka nyt olisi tarvittu. Lopussa tuli vielä muutama hörppäys, ja kyllähän nämä niistä rankovat kovalla kädellä, Kotkaniemi summasi.

– Mutta ei mitään, nyt kootaan rivit ja jatketaan. Vastassa on laatujengi, emmekä me kuvitelleetkaan, että tämä suoraan menisi.

Finaalisarja jatkuu perjantaina, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen Kuopiossa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa, joten Kuopion-kamppailun voittaja saa mestaruuden katkolle lauantaina Äijänsuolle.