Äijänsuolle tulossa puolen miljoonan huoltorakennus - myös jalkapallostadionin tekonurmi uusitaan

Äijänsuon uutta huoltorakennusta on suunniteltu jo pari vuotta. Ensi vuonna tunnelin päässä näkyy jo valoa toteutusasteelle pääsemiseksi. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman kaupunki sijoittaa muiden mittavien investointiensa ohella yli miljoona euroa liikuntapaikkarakentamiseen vuonna 2018.

Rauman tulevien vuosien suurin liikuntaan liittyvä investointi on uusi uimahalli, jonka kustannusarvio liikkuu 15–16 miljoonassa eurossa.

Ensi vuonna halli on vielä suunnitteluasteella. Uusi uimahalli tehdään Karin hiekkakentälle, jossa näkyvillä olevat rakennustarvikkeet liittyvät vielä Aittakarinkadun kiertoliittymän rakentamiseen.

Vuonna 2018 eniten liikuntarahaa uppoaa Äijänsuon urheilualueen kunnostamiseen.

Suurin yksittäinen summa kaupunginhallituksen budjettiesityksessä on varattu Äijänsuon uuteen huoltorakennukseen: 500 000 euroa.

Kaupungin liikuntatoimenjohtaja Ari Rajamäki ei uskalla vielä kertoa huoltorakennukseen liittyvistä suunnitelmista tarkemmin, sillä liikuntatoimen on tarkoitus palaveerata asiasta vasta ensi viikolla.

Huoltorakennukselle on ollut tarvetta sen jälkeen, kun vanha purettiin vuonna 2016.

Uuden rakentaminen on ollut esillä talousarviota laatiessa ennenkin, mutta toteutusta on hidastanut Rauman Lukon haaveilema jäähallilaajennus.

Lukko haluaisi laajentaa jäähallia jalkapallokentän suuntaan. Esillä on ollut, että samassa yhteydessä tehtäisiin muun muassa pukukoppi- ja varastotiloja ja mukana projektissa olisi myös muita seuroja.

Länsi-Suomen tietojen mukaan niin Lukon kuin muidenkin seurojen kiinnostus hankkeeseen on hiipumassa.

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajalan mukaan neuvottelut kaupungin kanssa ovat kesken, eikä hän lähde avaamaan niiden sisältöä tarkemmin.

– Jos jotain tapahtuu, niin aikaisintaan 2019. Jos silloin laajennus olisi tarkoitus toteuttaa, niin odotan, että viimeistään kevättalveen mennessä saamme päätöksiä, jotta suunnittelutyö pääsee kunnolla vauhtiin, Rajala kertoo.

Äijänsuon jalkapallostadionin suurin käyttäjä Pallo-Iirot kaipaa kipeästi Äijänsuolle ainakin wc-tiloja ja myös esimerkiksi juoksevaa vettä lähemmäs stadionin aitioita ja kioskipisteitä.

Iirot on ehdottanut huoltorakennuksen paikaksi rinnettä kentän kulmasta.

Jalkapallon kannalta iloinen uutinen on joka tapauksessa, että stadionin tekonurmen uusimiseen on luvassa 150 000 euron potti. Nurmi vaihdettiin viimeksi vuonna 2011.

– Alustavasti ajankohdaksi on suunniteltu juhannuksen jälkeistä aikaa, jolloin kelitkin todennäköisesti suosisivat. Vaihtoon menee noin pari viikkoa, liikuntapaikkapomo Rajamäki kertoo.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.