Äijänsuon huumasta virtaa joukkueelle!

Rauman Lukon eteneminen vastoin kaikkia odotuksia neljän parhaan joukkoon on sytyttänyt kaupungissa melkoisen kiekkokuumeen.

Lippukauppa on käynyt kuumana sekä illan toiseen välierään että lauantaina pelattavaan Lukko-Tappara -sarjan neljänteen otteluun.

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajalan mukaan tilanne elää koko ajan, istumapaikoista on kova kysyntä. Varattuja lippuja saattaa palautua myyntiin vielä aivan ottelun kynnyksellä eli aina kannattaa kysellä vapaita paikkoja.

– Joukkueen hieno menestys on lisännyt sponsorien kiinnostusta ja myynti on hyvää jo tulevaakin kautta varten. Menestyvää tuotetta on helpompi myydä.

Budjetoimatonta lisätuloa

Rajala ei kerro summia mitä yksittäinen playoff -ottelu tuottaa seuran kassaan, mutta toteaa, että tällä pohjustetaan jo tulevaisuutta sillä kevään jatkopelien tuotto on budjetoimatonta lisätuloa.

Jatkoonpääsy kilautti heti kassaa. Runkosarjan kymppinä Lukon osuus pudotuspelien tuotosta olisi ollut vain 2 prosenttia. Nyt tulossa on 11-23 prosentin siivu.

Lisäksi oheismyynnin tuotot jäävät järjestävälle seuralle, vaikka SM-liiga myykin tiketit tässä vaiheessa kautta.

Tulevan kauden joukkueen rakentaminenkin on jo pitkällä vaikka kuluva kausi onkin kesken.

– Muutaman pelaajan nimi puuttuu vielä papereista, sanoo Timo Rajala.

Hän ei kommentoi mille pelipaikoille pelaajia vielä haetaan.

Pesonen:
Yleisön tuki tärkeää

Pelillisesti Lukolle jäi parannettavaa maanantain ensimmäisen välierän jälkeen. Tappara vei voiton jatkoerän maalilla 3-2 mutta Radio Ramonan kiekkokommentaattorina toiminut Jussi Pesonen näki pelikaveriensa otteissa selkeästi halun voittaa.

– Tampereen ottelu näytti että pelillisesti tästä otteluparista tulee aivan erilainen kuin Jokerit-sarjasta. Pelitempo on jonkin verran hitaampi, taklauksia ekassa matsissa vähän, varovaista peliä puolustuksen kautta. Puolivälierissä tempo oli jopa päätähuimaavaa välillä.

– Risto Dufvan sanoin: meille jäi vielä paukkuja paljon varastoon varsinkin hyökkäyspelaamisessa. Pitää paineistaa enemmän Tapparan puolustusta ja ajaa vain röyhkeämmin Juha Metsolan maalin edustalle.

– Iso tekijä tulee olemaan kotiyleisö. Hakametsässä tunnelma oli jopa vaisu, raumalaiset piti ääntä yllä. Äijänsuolla meidän joukkueella on yleisön kova tuki takana ja se antaa paljon virtaa pelaajalle, viedä taklaukset loppuun ja yrittää vielä kovempaa.

Näin sanoo mies, joka on saavuttanut urallaan himoitun Suomen mestaruuden ja tietää, mitä sen saavuttamiseen tarvitaan.

Keränen:
Hienoa voittaa

Lukon hyökkääjä Janne Keränen allekirjoittaa pelikaverinsa ajatukset. Kotiyleisön tuki on iso juttu Lukolle.

– On kyllä hieno pelata kotikaukalossa kun yleisö elää vahvasti ottelussa mukana, se on meille se kuudes kenttäpelaaja.

Keränen on nuoresta iästään huolimatta kokenut playoff -pelaaja. Miltä tuntuu pelata pitkän kauden päätteeksi mitaleista?

– Joo onhan se, kuten sanotaan, jääkiekkoilijan kulta-aikaa. Monet joukkueet ovat jo lopettaneet oman kautensa, toiset aloittavat kohta jo kesäharjoittelunsa tulevaa varten. Hieno tunne kun voi voittaa ja menestyä!

Toinen välierä tänään Äijänsuolla, kolmas ottelu pe 5.4 ja lauantaina 6.4 jälleen Raumalla. Neljällä voitolla finaaliin.

www.kiekkoareena.fi

Radio Ramona 93,3mhz