Aikuisillekin viihdettä

Rauman Lukon maskotti Eetu-kettu saa pitää virkansa, vaikka lehväslogo tekikin paluun pelipaitoihin. Kettupuvun sisältö koki tosin muutoksen, sillä uutta innokasta kettua haettiin maskotin rooliin. Kauden otteluissa Eetu-kettuna pomppii parikymppinen raumalaismies, joka haluaa ainakin toistaiseksi pysytellä ”joulupukkimaisena, mystisenä hahmona”.

– Tyttöystäväni pelaa tyttöjen superpesistä, ja sitä kautta alunperin pääsin kokeilemaan ketun roolia, Joel kertoo.

– Pesäpallopuolelta sitten vinkkasivat, että Eetu-ketun paikka olisi avoinna. Niinpä otin yhteyttä Lukkoon ja sain paikan.

Mikä sai miehen alunperin hyppäämään kettupukuun?

– Olen joskus saanut kiitosta näyttelijänlahjoista. Eiköhän se juttu ole se, että on rento tyyppi ja siihen vähän showmiestä joukkoon.

Maskottitouhu kunniaan

Eetu-kettu vertaa Suomen maskottikulttuuria Amerikkaan. Ero on melkoinen.

– Amerikassa touhu on ihan erilaista. Siellä otetaan aikuisetkin huomioon, eikä maskotti ole vain lasten halinalle. Samantyyppistä toimintaa kaipaisin Suomeenkin.

– Toivottavasti touhu saataisiin sellaiseksi, että se herättäisi huomiota muuallakin. Tietysti kuitenkin hyvän maun rajoissa.

Mitä uudelta Eetu-ketulta sitten voidaan odottaa tuleviin peleihin?

– Totta kai kaikenlaista hauskaa ja uutta pitää keksiä. En tässä kuitenkaan halua paljastaa suunnitelmia. Tietysti jääkiekko on se pääjuttu, maskotin aika on sitten erätauoilla.