Aittokallio pystyi vihdoin voittoon: Lukko kaatui nollapelillä

Kuluva kausi on ollut todella murheellinen Kärppien maalivahdille Sami Aittokalliolle. NHL:ssäkin pelannut veräjänvartija on pudonnut täysin Jussi Rynnäksen varjoon kakkosveskariksi.

Syy on selvä. Hän ei ole pystynyt voittamaan.

Ennen perjantain Lukko-ottelua mieheltä puuttuivat kolmen pisteen voitot kokonaan. Voittosarakkeessa oli yksi ainoa merkintä, ja sekin oli peräisin lokakuulta.

Perjantaina oli vihdoin Aittokallion vuoro. 20 torjuntaa Lukkoa vastaan riitti paitsi himoittuun kolmen pisteen voittoon, myös nollapeliin. Kärpät oli parempi lukemin 3–0.

– Olen erittäin tyytyväinen Sami Aittokallion puolesta. Hän on pelannut erittäin hyviä pelejä tällä kaudella, mutta aina olemme onnistuneet joukkueena sössimään kolmen pisteen voitot, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen sanoi.

Lukon ykkösmieheksi on helppo nostaa Aittokallion kollega. Kaapo Kähkönen koppasi 29 laukausta ja antoi Lukolle mahdollisuuden voittaa.

– Ei saatu maaleja tehtyä, ja kolme meni. Ei tässä silti voi jäädä tähän makaamaan, Kähkönen totesi.

Pelin ensimmäisen maalin viimeisteli Kärppien Aku Kestilä. Hän ohjasi toisessa erässä Ville Leskisen maalille heittämän kiekon sisään, vaikka oli selkä päin tilanteeseen.

Päätöserän alkuun Kärpät teki maalin, joka kelpaa moneen koosteeseen. Brock Trotter ja Mika Pyörälä repivät kauniilla syötöillään Lukon puolustuksen rikki, ja John Albert sai ampua laatan verkkoon.

Kärpät pyydysti Trotterin viimeisenä mahdollisena siirtopäivänä SaiPasta. Kanadalaishyökkääjä on istunut ykkösketjun laitaan mainiosti, sillä hän on saalistanut pisteitä jokaisessa pelissään kärppänutussa (4 peliä, tehot 3+4).

Kärppien toisen maalin jälkeen Lukko pääsi yrittämään vielä ylivoimalla tasoitusta, tuloksetta. Illan tehomies Leskinen (1+1) pääsi sinetöimään Kärppien voiton.

– Olihan tuo aika puurtamista. Ei se kaunista lätkää ollut, Kähkönen arvioi.