Aki Uusikartano päätti uransa

Tämä ei ole pelkästään pelaajien show. Iso kiitos myös faneille, jotka ovat käyneet katsomassa pelejä, kiitteli Aki Uusikartano MTV Sportille.​
Tämä ei ole pelkästään pelaajien show. Iso kiitos myös faneille, jotka ovat käyneet katsomassa pelejä, kiitteli Aki Uusikartano MTV Sportille.​

Aki Uusikartano lopettaa kiekkouransa. Turkulaissentteri vahvisti lopettamispäätöksensä MTV Sportille. Uusikartanon viimeiseksi otteluksi jäi Lukon voitollinen pronssipeli SaiPaa vastaan viime keväänä.

Turkulaissentteri pelasi viime kaudella Lukossa puolikuntoisena. Menneen syksyn Uusikartano kuntoutti itseään leikkauksen jäljiltä, mutta ei pystynyt lopulta pelaamaan ilman liian isoa riskiä. 

- Kroppa tuli tiensä päähän tässä lajissa. Väkisin olisin ehkä voinut jatkaa, mutta ihmisen täytyy ajatella elämää uran jälkeen. Parempi siirtyä nyt taka-alalle ja tehdä jotain muuta, Uusikartano kertoo MTV Sportille.

Tänä aikana pelaaja osasi varautua siihen, että tosipelit kaukalossa on pelattu.

- Tunteet ovat olleet aika vuoristorataa. Toisaalta tämä on helpotus, toisaalta haikeaa. Osasin uumoilla, että näin voi käydä. Se helpotti suhtautumista tähän, 37-vuotias Uusikartano taustoittaa.

Uusikartano pelasi Liigassa 15 kauden aikana 761 ottelua pistein 119+248=367. Hän juhli viidestä SM-mitalistaan neljää länsirannikolla. Lukon pronssin lisäksi Uusikartano voitti mestaruuden vuonna 2010 TPS:n kanssa. Ässien paidassa hän oli voittamassa mestaruutta 2013 ja hopeaa 2006.

- Mestaruudet ovat hienoja juttuja ja kevään 2013 herrasmiespalkinto oli kruunu kullalle, mutta ei niitä osaa laittaa järjestykseen.