Aleksi Ahlforsilla lopulta peräti kolmen SM-mitalin viikonvaihde

RU:n kestävyysjuoksjia oli kultamitalisti myös 1500 metrillä.

| Päivitetty

Rauman Urheilijoiden Aleksi Ahlfors kotiutui lopulta Kuortaneelta kolmen 16-vuotiaiden SM-mitalin kanssa, ja peräti kaksi niistä oli kultaisia.

Ahlfors oli väkevin myös 1 500 metrin kisassa, joka juostiin yleisurheilun 16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailuiden päätöspäivänä.

Hän kellotti ennätyksensä 4.10,95 ja pystyi kukistamaan puolellatoista sekunnilla Mikkelin Kilpa-Veikkojen Ville Viitakosken.

Pronssin vei mikkeliläisseuraa edustava Eden Kotilainen, joten samat kolme poikaa jakoivat mitalit kolmella kestävyysmatkalla.

Ahlfors voitti 1 500 metriä ja perjantaina 3 000 metriä, Viitakoski puolestaan lauantaina 2000 metrin esteet.

Ahlfors pokkasi estekisasta hopeaa, ja Kotilaisen saldoksi tuli kolme pronssia.

Ahlfors oli aiemmin urallaan voittanut yhden Suomen mestaruuden, sillä hän oli 14-vuotiaiden estekuningas kaksi vuotta sitten.

Tältä keväältä meriittilistalle kirjattiin maantiejuoksun 17-vuotiaiden SM-pronssi.