Aleksi Mäkelä pelaa ainutlaatuisella tilastolla SM-liigassa

Aleksi Mäkelä on tilastojensa perusteella liki täydellinen puolustava puolustaja. Kuva: Juhani Liuhala

Puolustavan pelaajan suurin tehtävä jääkiekossa on yksinkertainen. Kiekon ei pitäisi päätyä omaan verkkoon silloin, kun pelaaja on jäällä. Mikäli asioita katsoo vain tältä kantilta, on Ässien puolustaja Aleksi Mäkelä pelannut toistaiseksi täydellistä kautta. Hänen ollessaan kentällä, ei kiekko ole mennyt tasakentällisin kertaakaan Ässien maaliin. Vaikkei Mäkelän keskimääräinen peliaika kahdessatoista ottelussa ole kuin 10:23, on tilasto siitä huolimatta poikkeuksellinen. Vastaavaan ei ole yltänyt kukaan toinen pelaaja tämän kauden sarjassa, kun pelimäärä on noussut kýmmenen paremmalle puolelle.

"Ei vastaavaa ole aikaisemmin urallani tapahtunut"

- Alivoimalla olen ollut kaksi kertaa jäällä maalin aikana, mutta tasakentällisin ei ole vielä omissa soinut. Ei vastaavaa ole aikaisemmin urallani tapahtunut, ja aika harvinaistahan tämä varmasti on. Iso kiitos kuuluu koko joukkueelle, eikä tämä ole vain omaa hyvyyttäni. Aina on joku ollut paikkaamassa, kun minulle on sattunut virhe, Mäkelä hymyili.

Tehotilastossa lukemassa +4 oleva Mäkelä tiedostaa hyvin sen, ettei putki voi jatkui loputtomiin.

- Onhan tilasto totta kai hieno juttu, mutta stressiä en siitä ota. Jotain asioita olen tehnyt todistettavasti oikein, ja ihan hyvin on puolustussuuntaan sujunut. Siitä tuo eniten kertoo.

Nollaa näyttää Mäkelän kohdalla moni muukin tilasto. Hän ei ole ottanut toistaiseksi ainuttakaan jäähyminuuttia, eikä pistetilikään Ässissä ole vielä auennut.

- Toivottavasti pystyn ottamaan kauden edetessä isompaa kiekollista vastuuta. Minun päätehtäväni ei ole jatkossakaan iskeä hirveää määrää pisteitä, mutta kyllä niitä silti mielelläni tekisin. Jäähyjäkin varmasti tulee, sillä yritän pelata kovaa omassa päädyssä.

Mäkelä siirtyi täksi kaudeksi Poriin Tampereen Ilveksestä, missä hän oli pelannut koko uransa muutamaa Mestis-visiittiä lukuun ottamatta. Kuten monessa muussakin tapauksessa, on muutos tehnyt pelaajalle hyvää.

"Siinä on pakko skarpata monella osa-alueella"

- Olen erittäin tyytyväinen ratkaisuuni. Kyllä se vaan kasvattaa kummasti, kun lähtee pois tutusta ympäristöstä kohti jotain uutta. Siinä on pakko skarpata monella osa-alueella. Ässissä pelitempo on kovempi kuin Ilveksessä, missä edettiin vähän rauhallisemmalla otteella, Mäkelä paljasti.

Ässien alkukausi on sujunut positiivisesti. Seitsemän ottelun voittoputki katkesi viime viikonloppuna Turussa, mutta siitä seurauksena ollut positiivinen henki jäi Mäkelän mukaan pukukoppiin.

- Hallille on tosi kiva tulla, ja saavun sinne aina hymyssä suin. Meillä on mahtava fiilis pelaajien keskuudessa. Voittoputki ikävä kyllä katkesi, mutta niinhän niillä on tapana jossain vaiheessa tehdä. Opittiin kuitenkin putken aikana, miten tässä sarjassa voitetaan. Se on tärkeä asia jatkoa ajatellen, Mäkelä kiteytti.