Aleksi Saarela osui kahdesti, mutta Lukko taipui TPS:lle – "Pitää vähän miettiä, miten näitä harjoituspelejä oikein pitää pelata"

Raumalaisille tuomittiin pelissä peräti 11 kahden minuutin jäähyä.

Aleksi Saarela osui kahdesti ylivoimalla, mutta TPS:n tehokkaan kolmannen erän ansiosta turkulaiset pystyivät torstaina kaatamaan Lukon harjoituspelissä maalein 5–2 (1–1, 1–1, 3–0).

Kolmosketjun sentterinä pelannut Saarela esiintyi muutenkin väkevästi, mutta miehen kommenteista oli tyytyväisyys kaukana.

– Peli päättyi 5–2. Ei se hetkauta, teenkö maaleja. Voitoista kuitenkin pelataan, hän huomautti.

– Parempi voitti tämän pelin. Hävittiin vähän liikaa joka osa-alueella tilanteita, eikä päästy rullaamaan sitä Rauman Lukon peliä mitä pitäisi.

Saarela vei pelissä Lukon johtoon avauserässä, mutta turkulaiset kuittasivat erän viimeisellä minuutilla Markus Nurmen osumalla numerot tasoihin.

Heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla nähtiin taas TPS-osuma, kun Evan Weinger ohitti Lassi Lehtisen. Saarela toi vielä kerran sinikeltaiset tasoihin, mutta päätöserässä kotijoukkue meni menojaan.

Ensin osui Juuso Pärssinen, pari minuuttia myöhemmin Josh Kestner ja lopussa vielä Oliver Bohm vippasi kiekon tyhjiin.

– Joukkueella on peiliin katsomisen paikka. Pitää vähän miettiä, miten näitä harjoituspelejä oikein pitää pelata, Saarela napautti.

– Nämä ovat kuitenkin tärkeitä pelejä, jos valmistaudutaan siihen, että lähdetään tavoittelemaan Suomen mestaruutta.

Torstaina Lukolle tuomittiin peräti 11 kahden minuutin jäähyä, joista kuusi osui ensimmäiseen erään. Lisäksi TPS teki yhden maalin siirretyn rangaistuksen aikana.

Ylivoimalla kotijoukkue ohitti Lassi Lehtisen kerran.

– Jäähymäärä kertoo siitä, että emme voittaneet yhtään kaksinkamppailua. Jouduimme itse rikkomaan ja vastustaja ei joutunut. Aika simppeli juttu, Saarela sanoi.

– Meillä oli vielä kolmannessa erässäkin paikkoja, mutta siirreltiin ja haettiin pikkunättejä. Nöyryys ja tappamisen meininki puuttuivat. On vähän vaikea voittaa jääkiekkopelejä, jos ei ammu.

Kahdelle Lukon pelaajalle torstain kamppailu oli syksyn ensimmäinen täysimittainen harjoituspeli. Raumalaiset saivat mukaan puolustaja Miska Kukkosen ja Pitsiturnauksessa käsivamman saaneen Sebastian Revon.

Kokoonpanosta puuttuivat kapteenina toiminut Heikki Liedes ja kokenut Toni Koivisto, joten kapteenin C-kirjain oli kiinnitetty ruotsalaispuolustaja Robin Pressin rintaan.