Aliisa Soini johti raumalaisuimarien mitalijuhlia Oulussa

11 mitalin saaliissa oli kuusi henkilökohtaista SM-kultaa.

Raumalta kotoisin olevat uimarit tekivät kovaa jälkeä Oulussa viikonvaihteessa järjestetyissä uinnin lyhyen radan SM-kilpailuissa.

Kovin mitalirohmu oli Uinti Turkua nykyään edustava Aliisa Soini, jonka saldo oli yhdeksän henkilökohtaista mitalia, joista kuusi Suomen mestaruuksia.

Naisten sarjassa Soini otti kaksi SM-kultaa, sillä hän oli ykkönen 100 metrin ja 200 metrin perhosuinneissa. Naisten tason hopealla hänet palkittiin 200 metrin sekauinnin ja 50 metrin perhosuinnin jälkeen.

Lisäksi hän sijoittui naisten 200 metrin vapaauinnissa neljänneksi.

Kaikissa viidessä lajissa Soini osallistui myös 17-vuotiaiden sarjaan. Saldo oli neljä kultaa sekä 200 metrin perhosen hopeaa Louna Kasvion vanavedessä.

50 metrin perhosuinnissa hän pystyi nuorten kisassa aikaan 26,97, mikä oli parempi kuin naisten kisassa Jenna Laukkasen voittoaika. Naisten sarjasta Soini sai hopeaa ajalla 27,05.

Soinin mitalikokoelma karttui myös 4x100 metrin sekauintiviestin naisten sarjan hopealla ja nuorten 4x50 metrin sekaviestin pronssilla. Naisten kisaan Uinti Turku osallistui 17-vuotiaiden sarjaan mahtuvalla joukkueella, ja kvartetti kauhoi uuden nuorten Suomen ennätyksen.

Uinti Tampereen raumalaisuimareista Eemil Varho nappasi kaksi miesten SM-pronssia. Hän perhosteli 50 metriä aikaan 24,03 ja 100 metriä aikaan 53,86.

Niin ikään Uinti Tampereen väreissä uiva Sakari Korri taas sai mukaansa kaksi 18-vuotiaiden SM-mitalia. Hän oli pronssilla 50 metrin vapaauinnissa ajalla 23,15 ja 50 metrin rintauinnissa ajalla 28,78.

Rauman Uimaseuraa nykyään edustavista uimareista Erin Heinikangas pääsi nousemaan mitalikorokkeelle. Hän nappasi 1 500 metrin vapaauinnissa 17-vuotiaiden SM-pronssia ajalla 17.56,31.