Alkukauden maalivahtisensaatio Veini Vehviläinen torjui jo kolmannen peräkkäisen nollan Raksilassa

Veini Vehviläisen vire kestää, on päällä sitten musta tai valkoinen kärppäpaita. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kärpät – Lukko 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Alkuasetelma: Kärppien kokoonpanossa oli pientä viilausta, kun Juha Koivisto tuli Tuomas Vartiaisen tilalle ja Radek Koblizek korvasi Jasse Ikosen. Lukolla Atte Mäkinen nousi kokoonpanoon Roni Seväsen tilalle.

I erä: Varsin tasaisessa erässä oli oikeastaan vain kaksi kohokohtaa. Ensimmäisen niistä järjesteli Mikko Niemelä, joka 40 metrin pystysyötöllä vapautti Jari Sailion läpiajoon. Johan Motin joutui rikkomaan, ja Sailio pääsi yrittämään rankkarimaalia. Sinänsä hyvä yritys päättyi kahteen kilahdukseen. Kiekko nimittäin osui sekä tolppaan että yläputkeen. Sailiolle täysosuma olisi ollut kauden ensimmäinen.

Erän lopussa Kaapo Kähkönen joutui kuitenkin antautumaan, kun Miika Koiviston mestarillinen rannelaukaus viuhui ruuhkan takaa takanurkkaan. Ottelussa oli paikalla myös A-maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki, joka ei varmasti pysty sivuuttamaan Koivistoa, kun hän julkistaa maanantaina Leijonaryhmän kahden viikon päästä pelattavaan Karjala-turnaukseen.

II erä: Lukko oli erän hallitseva osapuoli, mutta Kärpät rankaisi Valentin Claireaux'n jäähyn aikana. Kun Kärppien nimekkäästä ykkösketjusta jo neljä oli luistellut vaihtoon, kanadalaispuolustaja Shaun Heshka vielä kurvaili itsevarmana jäällä. Heshkan vaihdon pituudeksi tuli 1 ½ minuuttia, mutta se kannatti. Tarkasta lämäristään tunnettu pakki täräytti jo kauden seitsemännen maalinsa.

Lukko sai kiekon Veini Vehviläisen selän taakse, mutta Janne Antosen tekemä maali tuomittiin käsisyötöksi, ja toden totta: Peter Tiivola antoi makuuasennosta kiekon kädellään, vieläpä kaksi kertaa Antoselle.

III erä: Ville Leskinen iski takatolpalta lukemat 3–0:aan. Loistavan poikittaissyötön antoi hyökkäystä hyvin tukemaan tullut puolustaja Teemu Kivihalme, jolle tehopiste oli ottelussa jo toinen.

20-vuotias Veini Vehviläinen kuuluu alkukauden kärppäsensaatioihin. Hän torjui jo kolmannen peräkkäisen nollapelin Raksilassa ja on toden totta vienyt Jussi Rynnäkseltä ykkösvahdin paikan.

Yhteenveto: Lukko oli tähän mennesä Raksilassa vierailleista joukkueista kenties raikkain, osaavin ja vauhdikkain, mutta kylmä tosiasia on, että Kärpät on tällä hetkellä Liigan paras kotijoukkue.

Kärpät purjehtii kotijäällään komeassa voittoputkessa: tämä oli jo yhdeksäs peräkkäinen voitto, ja ainoan pistemenetyksensä joukkue on kokenut kauden avausottelussa HPK:ta vastaan. Hämeenlinnalaiset veivät Oulusta mukaansa kaksi pistettä voittomaalilaukauskisassa.

Entä seuraavaksi? Kärpät pääsee kunnolla hengähtämään, sillä sen seuraava ottelu on vasta ensi keskiviikkona Sportia vastaan vieraissa.

Lukolla ottelut jatkuvat jo lauantaina Äijänsuolla Ilvestä vastaan. Pekka Virta voi viedä Liigan parhaan alivoimajoukkueen pystyssä päin kohti seuraavaa ottelua, sillä peli on kuosissaan.

Oho: Syysloma ei ole otollista aikaa jääkiekko-otteluille. Kärkikamppailua seurasi vain 5202 katsojaa.

Tilastot:

I erä: 9.30 Jari Sailio epäonnistunut rangaistuslaukaus, 16.35 Miika Koivisto (Shaun Heshka – Rasmus Kupari) 1–0.

II erä: 29.09 Shaun Heshka (Teemu Kivihalme – Saku Mäenalanen) 2–0 yv.

III erä: 47.04 Ville Leskinen (Teemu Kivihalme – Nicklas Lasu) 3–0

Kokoonpanot:

Kärpät:

Maalivahdit: Veini Vehviläinen ja (Jussi Rynnäs)

I viisikko: Julius Junttila – Mikael Ruohomaa – Charles Bertrand, Miika Koivisto – Shaun Heshka.

II viisikko: Saku Mäenalanen – Nicklas Lasu – Ville Leskinen, Lasse Kukkonen – Mikko Niemelä.

III viisikko: Juha Koivisto – Rasmus Kupari – Jyri Junnila, Teemu Kivihalme – Jani Hakanpää.

IV ketju: Jari Sailio – Miska Humaloja – Radek Koblizek.

7. puolustaja: Taneli Ronkainen.

Lukko:

Maalivahdit: Kaapo Kähkönen ja (Sebastian Ylönen)

I viisikko: Ville Vahalahti – Arttu Ilomäki – Joose Antonen, Janne Niskala – Johan Motin.

II viisikko: Janne Keränen – Joakim Hilding – Toni Koivisto, Jyri Marttinen – Simo-Pekka Riikola.

III viisikko: Valentin Claireaux – Peter Tiivola – Damien Fleury, Rony Ahonen – Atte Mäkinen.

IV ketju: Eetu Koivistoinen – Jere Friberg – Heikki Liedes.

13. hyökkääjä: Toni Suuronen.