Annemari Kiekara sai Espoon maratonilla 30 SM-mitalia täyteen - pullojen hukkuminen pudotti kultataistelusta

Laura Manninen sai naisten SM-maratonilla lujan vastuksen toiselta konkarilta.

Forssan Salamaa edustava Annemari Kiekara, 42, saavutti ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalinsa vuonna 1994.

Kalantilaisjuoksija on vuosien varrella kärsinyt monenlaisista vammoista, mutta SM-mitalien kokoelma karttuu edelleen.

Lauantaina hän saavutti uransa 30. SM-mitalin sijoittumalla toiseksi Espoossa juostulla SM-maratonilla. Kyseessä oli pitkän uran ensimmäinen maratonin SM-mitali.

Kiekara saapui maaliin ajassa 2.47.50 ja paransi lähes neljällä minuutilla alkukesällä Tukholman maratonilla juoksemaansa ennätystä.

Naisten Suomen mestaruuden Espoossa valtasi Laura Manninen, joka ajallaan 2.45.52 paransi lähes kahdella minuutilla yli 45-vuotiaiden Suomen ennätystä. Ikäluokan aiempi SE oli Irmeli Roposen nimissä vuodelta 1984.Manninen sai naisten kisassa lujan vastuksen toiselta konkarilta, Kiekaralta. Manninen karkasi Kiekaralta huoltopisteellä seitsemän kilometrin paikkeilla, kun Kiekara ei löytänyt juomapullojaan.

Taistelu mestaruudesta jatkui 30 kilometriin saakka, jossa eroa oli vain puoli minuuttia. Lopussa ero venähti kahteen minuuttiin. Kiekaran loppuaika 2.47.50 on hänen parhaansa 11 vuoteen.

– Pulloni olivat hukassa ja pääsin juomaan ensimmäisen kerran vasta 20 kilometrin kohdalla. Viimeisellä kympillä energiat eivät riittäneet. Olen kuitenkin tyytyväinen aikaani, Kiekara iloitsi.

Kiekara on aiemminkin juhlinut Espoossa mitaleita, sillä hän oli vuoden 2009 Kalevan kisoissa tuplamestari ja vuonna 2017 puolimaratonin SM-kisoissa kolmas.

Miesten maratonmestaruuden voitti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jaakko Nieminen ajalla 2.27.40. Mestaruus oli kahden kauppa, ja hopealle juoksi Lahden Ahkeran Antti-Pekka Niinistö ajalla 2.30.35.