Annunen aloittaa Suomen maalilla – Petman ja Saarela päätyivät samaan ketjuun

Antti Saarela avaa kolmosen laidassa. Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Justus Annunen aloittaa odotetusti Suomen maalilla, kun alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue kohtaa tänä iltana Ruotsin.

Tshekissä pelattavien MM-kilpailujen avauspäivän ottelussa Suomen ykkösketjun muodostavat Matias Maccelli, Rasmus Kupari ja Lenni Killinen. Ykköspakkiparina luutii kaksikko Kim Nousiainen–Lassi Thomson.

Lukon puolustaja Ville Heinola avaa kakkoskentän takana Anttoni Hongan pakkiparina. Lukon sentteri Ville Petman puolestaan avaa kolmosketjun keskellä, ja toiselle laidalleen hän saa Ilvestä edustavan laitilalaisen Antti Saarelan.

Suomen ja Ruotsin välinen alkusarjan ottelun käynnistyy kello 20 Suomen aikaa. Suomi on voittanut kolme kuudesta viime maailmanmestaruudesta, mutta Ruotsi on voittanut peräti 48 alkusarjaottelua peräkkäin.

Ruotsi on ollut niskan päällä myös Suomea vastaan pelaamissaan otteluissa, kun länsinaapuri on voittanut kahdeksan kymmenestä edellisestä kohtaamisesta nuorten MM-kilpailuissa. Toisaalta Suomi on ottanut kaksi erittäin maukasta voittoa: finaalissa vuonna 2014 ja välierässä 2016.

Suomen kentälliset Ruotsi-otteluun:
20 Matias Maccelli–19 Rasmus Kupari–15 Lenni Killinen
29 Kim Nousiainen–33 Lassi Thomson
Maalilla: 30 Justus Annunen (varamaalivahti: 31 Jasper Patrikainen)
21 Patrik Puistola–27 Kristian Tanus–18 Joonas Oden
4 Ville Heinola–3 Anttoni Honka
12 Eemil Erholtz–23 Ville Petman–25 Antti Saarela
9 Toni Utunen–5 Mikko Kokkonen
35 Aku Räty–34 Aatu Räty–24 Sampo Ranta
2 Santeri Hatakka–6 Peetro Seppälä