Anrei Hakulinen halusi sanoa, että hän on ylpeä joukkueen jätkistä – näin hän vastasi kysymykseen uran jatkumisesta Lukon paidassa

Kolmas erä olisi pitänyt pystyä pelaamaan, Lukon kapteeni harmitteli.

Lukko näytti jo rynnistelevän HIFK:n ylitse kuudennessa puolivälieräkamppailussa ja siirtävän ottelusarjan ratkaisun Raumalle.

Toisin kuitenkin kävi. Asetelmat vaihtuivat minuuteissa, ja lopulta keltapaidat katselivat päät painuksissa vaihtoaitiossa, miten HIFK juhli välieräpaikkaa.

Nordenskiöldinkadun jäähallin valotaulu osoitti kotijoukkueen 3–2 (0–0, 0–1, 2–1, 1–0) -voittoa. Tappion hetkellä mediavelvollisuuksien hoitaminen lankesi joukkueen kapteenille Anrei Hakuliselle.

– Meni vähän hommat uusiksi, kun ensin tuli pelikieltoa (Henri Ikonen) ja sitten "Sebu" (Sebastian Repo) tippui pois. Mutta loistavasti (Oliver) Suni ja (Kim) Nieminen tulivat tilalle. Eka erä oli aikamoista dominointia. Oli ilo katsella sitä, Hakulinen aloitti puheenvuoronsa.

Avauserä ei vielä tuonut Lukolle maaleja, vaikka vierasjoukkueen ote olikin vahva. Maalintekoon joukkue pystyi kuitenkin toisessa erässä, kun Josh Kestner upotti ylivoimaosuman.

Toisen maalinsa raumalaiset puolestaan saivat alivoimalla, kun Otto Somppi karkasi päätöserässä viimeistelemään.

– Kolmannessa erässä rupesimme liikaa puolustamaan. En tiedä, oliko korkea maila, mutta siitä kaveri ylivoimalle ja maali. Oli pomppuja joka suuntaan.

Korkean mailan jäähy tuomittiin kanadalaispuolustaja Shaun Heshkalle, ja sen aikana Ilari Melart viimeisteli kavennusmaalin ilman maalivahtia. Puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa oli puolestaan Eetu Koivistoisen vuoro osua ilman veskaria.

– Kolmannessa erässä meidän olisi pitänyt pystyä pelaamaan enemmän kiekolla. Me roiskimme joka suuntaan, Hakulinen harmitteli.

Jatkoajalla peli oli täysin HIFK:n hallinnassa. Lukon maalilla Artjom Zagidulin ehti torjua seitsemän kertaa ennen kuin Otto Paajanen sai tökittyä kiekon maaliin.

HIFK:n veskari Roope Taponen ei jatkoajalla torjuntoihin joutunut.

Maanantain tulos tiesi sitä, että Lukon kausi päättyi. HIFK eteni välieriin voitoin 4–2 ja saa vastaansa runkosarjan voittaneen Tapparan.

– Kun olimme 3–0 häviöllä, pidimme pelaajien kanssa palaverin. Sovimme siinä, että tämä sarja ei mene 4–0, koska osaamme paljon enemmän, Hakulinen paljasti.

– Tänään oli sitten niin lähellä, että emme olisi saaneet vietyä seiskapeliä Raumalle.

Lukko pystyi puristamaan ottelusarjassa kaksi voittoa, mutta ennen kurssin kääntymistä joukkueella oli todella vaisu jakso.

Runkosarjan raumalaiset lopettivat neljän pelin tappioputkeen, ja runkosarjan kaksi ensimmäistä sijaa lipsahtivat Tapparalle ja Ilvekselle.