Antti Koskinen jätti Suomen jalkapallokentät ja muutti Schönbrunnin linnan liepeille

Työ ja jalkapallo täyttävät Antti Koskisen päivät Itävallassa, mutta silloin tällöin on aikaa katsella Wienin nähtävyyksiäkin, kuten Schönbrunnin linnaa.

Jalkapallon kotimainen pääsarja pyörähti pari kierrosta sitten käyntiin, mutta tuttua Rauman seudun jalkapalloilijaa ei nimilistoilta enää löydä.

– Tsemiä Ilves Suomen futiskauteen! Itsellä mahdollisesti edessä elämäni ensimmäinen kesäloma, totesi eurajokelainen Antti Koskinen, 29, sarjojen alkamisen jälkeen Twitterissä.

Kesäloma ei johdu siitä, että seitsemän kauden ja 120 pääsarjapelin konkari olisi jäänyt pelikentiltä sivuun, vaan itse asiassa hänen pelikautensa on loppusuoralla – ulkomailla.

– Suomessa syksyllä soitin yhdelle valmentajalle ja sain itse pari puhelua. Sitten aloin katselemaan vähän muita vaihtoehtoja. Tällainen tuli sitten hihasta nykäistyä, Wienissä puhelimeen vastaava Koskinen kertoo vuoden vaihteessa tekemäänsä ratkaisua.

Koskinen pelasi seitsemän kautta Veikkausliigaa MyPan ja Ilveksen riveissä lähdettyään Pallo-Iiroista eteenpäin kauden 2010 jälkeen.

Viime kaudella Ilveksessä hän paranteli muutamaa loukkaantumista, pelasi vain kolmessa pelissä, mutta juhli syksyllä pronssia. Uran vaikeimman kauden jälkeen tullut hiljaisuus pelaajamarkkinoilla oli Koskiselle selkeä viesti siitä, että nyt on tehtävä ratkaisu.

Hänet tunnettiin jo Suomessa siitä harvinaisena pääsarjapelaajana, että hän teki täysipäiväisesti töitä peliuran ohessa.

Ja työt hänet veivät Itävaltaankin. Hän pääsi kansainväliseen logistiikkayritykseen LKW Walteriin. Pelipaikka paikallisessa FC Stadlaussa, Itävallan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla tuli siinä sivussa.

Koskinen tulee työnsä takia usein myöhässä harjoituksiin ja on pelannt kakkosjoukkueessa pari sarjatasoa alempana. Se ei miestä haittaa. 

– On tärkeää, että oppii löytämään sen mistä nauttii. Ymmärrän hyvin, miksi niin moni futista haluaa pelata. Raha ei ole ikinä ollut minulle se kannustin. Nyt olen saanut lajista taas niitä oikeita fiiliksiä, Koskinen kertoo. 

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.