Antti Raanta huippuiskussa NHL-seuraennätyksiä takovan Carolinan maalilla

Raumalaisveskari pystyi toisen kerran NHL-urallaan kahteen peräkkäiseen nollapelin.

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes kohtasi kotijäällään Raleigh'ssa Floridasta saapuneen Panthersin, joka oli voittanut edellisen ottelunsa selvin luvuin. Pohjois-Carolinassa Floridan onni kuitenkin kääntyi, kun Carolina nappasi ottelusta jo kymmenennen perättäisen voittonsa ja rikkoi aiemman voittoputkiennätyksensä.

Carolina kukisti Floridan maalein 4–0. Ottelun ehdoton tähti oli Carolinan maalilla ahkeroinut Antti Raanta, joka torjui jo toisen perättäisen nollapelinsä. Kauden ensimmäisen nollapelinsä suomalainen torjui aiemmin tällä viikolla Chicago Blackhawksia vastaan.

Sebastian Aho kirjautti syöttöpisteen jo Carolinan ensimmäisestä maalista. Isännät avasivat maalitilin ensimmäisen erän kahdeksannella minuutilla Stefan Noesenin ylivoimaosumalla.

Ottelun toisessa erässä Hurricanes takoi niin ikään maalinsa ylivoimalla. Andrei Svetshnikov onnistui ensin erän viidennellä minuutilla, ja seitsemisen minuuttia myöhemmin maalin teki Teuvo Teräväinen.

Teräväisen maalista syöttöpisteen ottanut Jesperi Kotkaniemi vuorostaan teki kauden kuudennen maalinsa, kun päätöserää oli takana vajaat neljä minuuttia.

Floridalaiset olivat päivää aiemmin kaataneet kotikentällään Montreal Canadiensin maalein 7–2 muun muassa suomalaiskippari Aleksander Barkovin avauserän hattutempun siivittämänä.

Juuse Saros torjui 26 kertaa

Nashville Predators vieraili Kaliforniassa ja löylytti isäntäjoukkue Anaheim Ducksia maalein 6–1.

Anaheimin suomalaispuolustaja Urho Vaakanainen avasi kauden pistetilinsä, kun hän kirjautti syöttöpisteen seuransa ainokaiseksi jääneestä osumasta.

Nashvillen riveistä tehopisteitä ropisi Juuso Pärssiselle ja Mikael Granlundille. Pärssinen poistui kaukalosta kahden ja Granlund yhden syöttöpisteen kanssa.

Ottelun kovin pistenikkari oli Nashvillen ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg, joka teki NHL-uransa 600. ottelussa yhden maalin ja nappasi kaksi syöttöpistettä.

Nashvillen maalia vartioi Juuse Saros, joka torjui kaikkiaan 26 kertaa.

New Jersey Devils kukisti puolestaan vieraissa Pittsburgh Penguinsin maalein 4–2. Ottelun ainoat suomalaispisteet otti New Jerseyn Erik Haula, joka kirjautti syöttöpisteen Jack Hughesin päätöserän maalista.

Tappio oli Pittsburghille jo neljäs perättäinen.

Connor McDavid hurjana

Edmonton Oilers höykytti vieraskaukalossa Seattle Krakenin 7–2 ja paransi asemiaan länsilohkon ylemmässä keskikastissa.

Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi osallistui maalitalkoisiin ja laukoi 4–0-lukemat pari sekuntia ennen ensimmäisen erän puoliväliä.

Connor McDavid oli jälleen kentän kuningas ja rohmusi pisteet 1+4=5. Hän on päässyt tehopisteiden makuun jo 17. peräkkäisessä ottelussa ja on rohmunnut tehojaksonsa aikana pisteet 16+21=37. Tällä kaudella hän on koonnut kaikkiaan 32+40=72, joilla hän johtaa NHL:n pistepörssiä 15 merkinnän erolla joukkuetoveriinsa Leon Draisaitliin.

Saksalaishyökkääjä Draisaitl oli sivussa Seattlea vastaan pelatusta ottelusta loukkaantumisen takia, mutta Puljujärven lisäksi esille nousi muitakin vastuunkantajia. Zach Hyman tehoili 2+1, Klim Kostin 2+0, Ryan Nugent-Hopkins 0+4 ja Darnell Nurse 1+1.