Antti Raanta sai kokeneen kirittäjän – Carolinan ykkösvahdilla veritulppa

Antti Raanta ei ole alkukaudella vakuuttanut. Kuva: Bruce Bennett

NHL-jääkiekkoliigan Carolina Hurricanes kertoi maanantaina mielenkiintoisesta pestauksesta: liigassa 17 kauden ajan torjunut veteraanimaalivahti Jaroslav Halak liittyy joukkueeseen koesopimuksella.

Slovakialainen Halak, 38, on liigan kaikkien aikojen torjuntaprosenttitilastossa sijalla 24 pysäytettyään 581 NHL-runkosarjaottelun aikana kiekkoja 91,5-prosenttisesti. Urallaan seitsemää eri NHL-seuraa edustanut Halak pelasi viime kaudella New York Rangersissa 25 ottelussa torjuntaprosentilla 90,3.

Pääsee Halak tolppien väliin tai ei, Carolinalla on tarvetta onnistumisille maalivahtiosastossaan. Seura kertoi myöhemmin maanantaina, että ykkösvahti Frederik Andersenilla on todettu "veritulppaan liittyvä asia, joka vaatii hoitoa". Tanskalaistorjujan paluusta kaukaloihin ei ole tällä hetkellä tietoa, mutta Hurricanes kertoi "luottavansa siihen, että Freddie toipuu täysin".

Carolinan muut maalivahdit Antti Raanta ja Pjotr Kotshetkov eivät ole tilastojen valossa onnistuneet kovinkaan kaksisesti: Raannan torjuntaprosentti on vain 87,0 ja Kotshetkovin vieläkin kehnompi 83,6.

Lisää aiheesta

Lukon entisen veskarin synkkä NHL-ilta: kuusi kiekkoa selän taakse, reisi päähän ja pukuhuoneeseen