Antti Raanta tyrmättiin NHL:n pudotuspeleissä – päävalmentaja syytti vastustajaa likaisesta pelistä

Lukon entinen valmentaja Ismo Lehkonen teki raumalaismaalivahdista porilaisen.

Carolina Hurricanes voitti Boston Bruinsin 5–2 ja siirtyi NHL-jääkiekkoliigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjassa 2–0-johtoon. Carolinan suomalaishyökkääjä Sebastian Aho teki joukkueensa toisen ja kolmannen maalin. 2–0-maali syntyi ohjauksena Tony DeAngelon laukauksesta ja 3–0-maali ylivoimalla toisen erän alussa.

– Tämä on kovavauhtista, erittäin intensiivistä, fyysistä. Tässä pelissä tapahtui paljon. Pelaajana sitä rakastaa tällaisessa ottelussa pelaamista, Aho sanoi NHL:n nettisivuilla.

Myös sveitsiläishyökkääjä Nino Niederreiter teki kaksi maalia, joista jälkimmäinen syntyi tyhjään maaliin viimeisellä minuutilla. Bostonin molemmat maalit viimeisteli Patrice Bergeron.

Raannan peli jäi kesken

Carolinan maalivahti Antti Raanta joutui jättämään ottelun kesken ensimmäisessä erässä. Bostonin David Pastrnak törmäsi suomalaisvahtiin ottelun alussa ja sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen.

Raannan tilalle maaliin tuli Carolinan kolmosmaalivahti Pjotr Kotshetkov, sillä joukkueen tanskalainen ykkösmaalivahti Frederik Andersen on myös loukkaantunut.

Kotshetkov, 22, nostettiin Carolinan miehistöön huhtikuussa AHL-liigasta. Ennen keskiviikkoa hän oli pelannut kolme NHL-ottelua, mutta nyt hän torjui 30 laukausta. Kotshetkov sai kentälle luistellessaan rohkaisevaa kannustusta Andrei Svetshnikovilta.

– Sanoin, että luota itseesi äläkä murehdi mitään. Tämä on pudotuspelijääkiekkoa ja tiedän, että olet valmis. Sinä pärjäät hyvin, Svetshnikov kertoi sanoneensa.

Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour sanoi myös luottaneensa tulokasmaalivahtiinsa.

– Me uskomme tähän poikaan. Olemme nähneet, mitä hän osaa, emme me vain heittäneet häntä sisään. Kaverit todella vastasivat tilanteeseen tavalla, jolla he pelasivat hänen edessään, mutta myös hän vastasi tilanteeseen. Porukassamme on paljon uskoa maalivahtiimme, Brind'Amour sanoi.

Teuvo Teräväinen syötti Ahon ensimmäisen maalin.

Ville Väänänen, Raiko Häyrinen, STT

OIiko Raantaan kohdistunut temppu tahallinen?

Kun Carolinan ykkösvahti Frederik Andersen oli jo ennestään loukkaantuneena sivussa, herää kysymys, oliko Antti Raantaan kohdistunut temppu tahallinen. Ojensiko Bostonin David Pastrnak vielä kätensä kohti Raannan kasvoja korostaakseen osumaa?

Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind’Amourilla oli asiasta oma mielipiteensä, kun häneltä kysyttiin ottelun jälkeen, onko Bruins ottanut joukkueen maalivahdit kohteekseen.

– Mitä luulet? Se ei voisi olla tuon selvempää, Brind’Amour tuhahti.

Valmentaja oli Raannan pikaisesta kuntoutumisesta varovaisen toiveikas, sillä ensiarvioiden mukaan kysymys ei ollut aivotärähdyksestä.

– Hän ei palannut peliin, mikä ei ole hyvä merkki. Hän oli kuitenkin hyvällä tuulella pelin jälkeen, Brind’Amour kertoi.

Maalein 5–1 päättyneessä sarjan avausottelussa Raanta oli Hurricanesin takuumiehiä 35 torjunnallaan.

– Ensimmäisessä erässä Raanta oli itse varmuus(pleksi) ja otti useita voittokoppeja! Mvtaistelu meni 100–0 Poriin! Oisko tässä osa-alueessa tämän sarjan ratkaisu? Ismo Lehkonen suitsutti Twitterissä.

Lukon entinen valmentaja tosin taisi unohtaa, että vaikka Raanta torjui Ässät mestariksi vuonna 2013, hän on sentään Lukon kasvatti.