Antti Saarela jättää Lukon – "Sopii täydellisesti Ilveksen tulevaisuuden suunnitelmiin"

Antti Saarela kiekkoilee jatkossa Ilveksen riveissä. Kuva: Jussi Hietikko

Ikäluokkansa lupaavimpiin pelaajiin kuuluva Antti Saarela,17, vaihtaa ensi kaudeksi Tampereen Ilveksen riveihin. Laitilalaislähtöinen hyökkääjä teki Ilveksen nettisivujen mukaan 2+1-mallisen sopimuksen.

– Antti Saarela on erinomainen kahden suunnan luisteluvoimainen ja kilpailullinen hyökkääjä, joka on nuoresta iästään huolimatta jo pelannut Liigassa. Saarela sopii täydellisesti Ilveksen tulevaisuuden suunnitelmiin, ja tavoitteenamme on auttaa häntä ottamaan seuraavat askeleet pelaajana. Uskomme, että hän on valmis kasvavaan vastuuseen jo ensi kaudella, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo sanoo.

Ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa varauskelpoinen Saarela pääsi päättyneellä kaudella vetämään ensipiirtonsa liigajäille. Hän kasasi 24 runkosarjaottelussa pisteet 2+8=10.

Ilves tiedotti keskiviikkona tehneensä kuusi pelaajasopimusta. Joukkue julkaisi sopimukset kahden maalivahdin, kahden puolustajan ja kahden hyökkääjän kanssa. Maalivahti Ville Kolppanen palaa Ilvekseen 1+1-vuotisella sopimuksella, ja toisena maalivahtina joukkueeseen liittyvän Eetu Mäkiniemen sopimus on 2+1-vuotinen. Puolustaja Santeri Hatakka siirtyy Ilvekseen 2+1-vuotisella sopimuksella ja Kalle Maalahti 1+1-vuotisella sopimuksella. Hyökkääjä Antti Saarelan sopimus on 2+1-vuotinen ja Ilves-kasvatti Roby Järventien yksivuotinen.