Antti Suomelan jatkoaikamaali kaatoi HIFK:n

Juuso Puustinen ja Markus Kankaanperä kovan ottelun tuoksinassa. Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK-JYP 1-2 ja (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)

Ratkaisu: Aivan kolmannen erän alussa HIFK hävisi hyökkäyspään aloituksen, josta JYP sai kuin vahingossa nopean ylivoimahyökkäyksen. Nelosketjun konkari Janne Kolehmainen päätti tilanteen komeaa maaliin. Mutta tapahtumat jatkuivat kolmannessa erässä tapahtumia riitti. Erää oli pelattu runsaat 14 minuuttia, kun HIFK:n ”ruotsalaisketju” oli taas asialla. Nyt oli ketjun suomalaispelaajan Juha-Pekka Haatajan vuoro. Hän pääsi ampumaan keskeltä, eikä erehtynyt. Ketjun ruotsalaispelaajat syöttivät maalin. Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin runsaat kolme minuuttia, kun runkosarjan pistepörssin voittaja Antti Suomela ratkaisi pelin.

1 pointti: Terveiden joukkueiden kohtaamisessa HIFK on joutunut keskushyökkääjäongelmiin. Thomas Nykopp blokkasi kahdesti samassa alivoimapelissä ja oli sen takia poissa tästä ottelusta. Hänen paikkansa ykkösen keskellä otti sairaudestaan toipunut Jarkko Malinen, joka pärjäsikin ihan hyvin Lennart Petrellin ja Joonas Raskin välissä. Toisaalta tehtävä ei ollut mahdoton, sillä HIFK:lla ei oikeastaan ole ykkösketjua, vaan vain monta kakkosta. Panu Mieho piti paikkansa kolmosen keskellä ja Jerry Ahtola siirretiin nelosketjussa keskelle. HIFK:n tilannetta hankaloitti vielä se, että Juhani Tyrväinen kärsi viidettä peliä kuuden ottelun pelikiellostaan. Hän on mukana vasta toisessa Helsingin pelissä maanantaina.

JYP oli täsmälleen samalla kokoonpanossa, kuin ensimmäisessä ottelussa keskiviikkona Jyväskylässä.

2 pointti: Kumpikin joukkue on mestaruustasoa, mutta pudotuspelijääkiekkoa ne eivät pelaa. Nytkin mentiin päästä toiseen ja tilanteita tuli parhaimmillaan lähes solkenaan. Kumpikin puolusti ylöspäin ja hyökkäyksessä viivelähtöjä käytettiin vain vahingossa, eikä niitä kovin montaa edes nähty. Mutta missä vaiheessa joukkueet säästävät energiaa? Nyt on ollut pitkä yli viikon tauko, joten luistin liikkui todella tiukasti. Mutta entä jos tulee seitsemäs peli? Tai miten sarjan voittajan taso pysyy yllä välierissä? Entä sen jälkeen? Tapparan pelityyli sopii paljon paremmin pitkiin sarjoihin ja pudotuspelikevääseen. Huomenna voidaan jo nähdä väsyneitä pelaajia, kun ottelu alkaa jo viideltä iltapäivällä.

3 pointti: Pudotuspelit ovat kiihkeitä, mutta hermojen pitäisi pysyä kurissa. HIFK:n Ville Varakas otti selkeän kampitusjäähyn, kun peli oli vihelletty poikki ja JYP johti peliä. HIFK:n alivoima toimi hyvin ja Markus Kankaanperä pelasti hienosti, joten maalia tilanteesta ei tullut. Mutta aivan turha jäähy se oli pudotuspelien kolmannessa erässä oman joukkueen olleessa maalin tappiolla.

Erikoista: HIFK oli todella nähnyt vaivaa ottelutapahtuman kanssa. Jore Marjaranta esitti ennen pelin alkua Maaame-laulun ja Lieminen soitti tauoilla ns kaupunginjohtajan aitiossa. Kuuluvuus hallin kovaäänisten kautta oli yllättävän hyvä. Peli oli loppuunmyyty eli katsojia oli 8200,