Ari Moisanen: En tiedä pääsenkö enää koskaan noin hyvään paikkaan

KHL-seura Ak Bars Kazanin maalivahtivalmentajana toiminut raumalainen Ari Moisanen ei jatka tulevalla kaudella tehtävässään.

Moisasen ja Kazanin erosta kertoi venäläisjulkaisu Business-Gazeta, joka arvelee potkujen syyksi välirikon päävalmentaja Zinetula Biljaletdinoviin.

Moisanen vahvisti irtisanomisen Kiekkoareenalle. Raumalaisvalmentajan mukaan yhteistyön päättyminen oli jo pitkään vireillä ja sopi molemmille osapuolille ilman draamaa.

– Ei tämä ollut noin dramaattinen lainkaan, mitä lehdistä on saanut lukea. Ei tämä seuralle tai minulle tullut yllätyksenä.

– Ei tässä ole syyllisiä niin Kazanin tai Rauman päässä.

Päävalmentaja Biljaletdinov kommentoi kesällä seuran maalivahtivalmennusta medialle mainiten vain toisen maalivahtivalmentajan Sergei Abramovin nimeltä.

Lausunnon koettiin vahvasti vähättelevän Moisasen työtä.

– Koen että se oli sellainen geopoliittinen selvästi venäläisille suunnattu viesti. Ei tässä bisneksessä voi tuollaisesta kommentista nokkiinsa ottaa, Moisanen toteaa.

– Kyllähän tuo lausunto saattaa vaikuttaa siltä, että tässä oltaisiin riidoissa.

Moisasella olisi ollut vuosi sopimustaan jäljellä. Kevään KHL-mestaruuden jälkeen hänestä alkoi kuitenkin tuntua jo siltä, että viisi vuotta peräkkäin Kazanissa riittää.

– Suurin syy on se, että olen ollut viisi vuotta pois kotoa. Se on aika raskasta olla aina perheen parista kymmenen kuukautta pois.

Vaikka Moisanen on tulevaisuutta pohtinut kesän aikana, lopullinen ratkaisu irtisanoutumisesta tehtiin vasta viime perjantaina.
Tiistaina Suomeen ja Raumalle tullut maalivahtivalmentaja ei ole siis ehtinyt juuri miettiä, mitä esimerkiksi syksyllä tekisi.

– Tässä kun heinäkuun kymmenentenä nostaa käden pystyyn ja sanoo olevansa työtön valmentaja, niin eihän se aikajanallisesti herkullisin paikka ole.

Tässä kun heinäkuun kymmenentenä nostaa käden pystyyn ja sanoo olevansa työtön valmentaja, niin eihän se aikajanallisesti herkullisin paikka ole.

Moisasella ei kuitenkaan ole välitöntä painetta hypätä heti uuteen pestiin. Hän haluaa katsoa tilannetta tarkkaan.

– Nyt on valmennuksellisestikin ihan hyvä pysähtyä ja täyttää sitä pelikirjaa. Kaudella pusketaan niin täysillä eteenpäin, että aikaa sellaiseen ei juuri jää.

– Ja onhan tässä nyt kiva olla ihan kotonakin hieman pidempään.

Tulevaisuudessa hän ei halua sulkea mitään vaihtoehtoja pois. Venäjä kiinnostaa häntä jatkossakin ihan yhtä paljon kuin mikä muukin suunta.

– Ei minulla ole viidestä vuodesta kuin positiivisia muistoja. Organisaatio, fanit, kaupunki... en tiedä, pääsenkö enää koskaan noin hyvään paikkaan, hän pohtii.

Lisää aiheesta

Ari Moisanen sai lähteä Kazanista

Ari Moisanen pääsi vihdoin kokemaan Kazanissa, miltä mestaruus maistuu: "Olen helkkarin huono juhlimisessa"

Veskarivelho Moisanen onnellinen Raannan ja Vehasen puolesta – lakkikin lähtisi päästä

Ari Moisasesta Rauman ensimmäinen NHL-valmentaja?