Ari-Pekka Selin ottaa Ässät komentoonsa – valmennusryhmä julki

Valmennuksen pukukoodina toimi tiedotustilaisuudessa "Pori nousuun, Ässät nousuun" -henkiset hupparit.

Porin Ässät siirtyy Ari-Pekka Selinin komentoon. Porilaislähtöinen Selin, 55, palaa juurilleen 3-vuotisella sopimuksella.

Päättyneellä kaudella Selin valmensi Helsingin IFK:ta, mutta sai tammikuussa potkut. Liigatasolla hän on valmentanut myös Ilvestä, SaiPaa, HPK:ta ja TPS:ää.

Kaudella 2013-14 Selin luotsasi KHL:ssä Barys Astanaa ja samalla Kazakstanin maajoukkuetta.

– Pitää muistaa, että näitä työpaikkoja on Suomessa tarjolla vain 15. Olen ylpeä ja kiitollinen, että minut on valittu tähän tehtävään, Selin kommentoi Ässien tiedotustilaisuudessa päävalmentajan pestiään.

– Tapasimme eilen ensimmäistä kertaa koko porukalla. Olen ylpeä tässä kokoonpanosta, Selin viittasi pöydän äärellä istuvaan valmennusryhmään.

Hän kertoi myös, että valmennus tapaa joukkueen ensimmäistä kertaa ensi viikon maanantaina. Tuolloin aloitetaan joukkueen testiviikko ja laitetaan Selinin sanoin "työhaalarit jalkaan".

Ässissä Selin saa apuvalmentajikseen Pasi Arvosen ja Saku Martikaisen. Valmennusryhmän täydentävät maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl sekä fysiikkavalmentaja Seppo Vihelä.

Saku Martikainen, 40, vaihtaa Poriin Bluesin A-nuorten päävalmentajan paikalta. Hän on luotsannut espoolaisten A:ta kaksi kautta.

Aiemmin Martikainen on ollut päävalmentajana SaPKon Mestis-joukkueessa, Sportin A:ssa, Viron alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa ja saksalaisen Augsburger EV:n alle 16-vuotiaiden joukkueessa.

Ässät lähetti maanantaisen tiedotustilaisuutensa suorana Youtube-kanavallaan: