Arkiomaalle voittomaali, kun Lukon A taipui HIFK:lle – "Kuitenkin pääsimme jälleen paikoille"

Lukko jäi nollille kotikaukalossaan.

Nimellä Arkiomaa on hyvä kaiku raumalaisessa jääkiekossa, mutta lauantaina se ei tiennyt Lukon A:lle hyvää.

Lukossa 1990-luvulla monta hyvää kautta pelanneen Tero Arkiomaan veljenpoika Ville Arkiomaa oli ratkaisija, kun HIFK haki Äijänsuolta voiton A-nuorten SM-sarjan kamppailussa.

Arkiomaa oli ainut pelaaja, joka sai kiekon Lukon maalivahdin Daniel Salosen selän taakse. Kun lopussa Lauri Sinivuori laittoi kiekon tyhjään Lukon maaliin, HIFK voitti pelin 0–2 (0–1, 0–0, 0–1).

– Alku ja ensimmäinen erä olivat meille vaikeita. Saimme 12 minuuttiin kolme kaksiminuuttista, ja 5–5-rytmiin oli vaikea päästä. Muuten oli kova peli, HIFK oli vahva ja antoi kovan paineen, Lukon valmentaja Jarno Mensonen luetteli.

– Kuitenkin pääsimme jälleen paikoille. Ei auta kuin uskoa, että ne kääntyvät voitoiksi. Toki siinä on matkaa, että maalin tappiot kääntyvät voitoiksi.