Armia juotti Lukolle tyrmäystippoja

Lukon ja Ässien välinen kamppailu päättyi patalauman 0-3 voittoon. Lukko ei kyennyt tekemään maalin maalia, saati pysäyttämään loisto-ottelua pelannutta Joel Armiaa. Armia tehoili iltapuhteeksi pisteet 2+1. Myös Armian vierellä pelannut Mika Niemi onnistui, saalistaen tehoikseen 1+2. Lukko sai enemmänkin huonoja uutisia heti pelin alussa, sillä Petri Koskinen loukkaantui vain muutaman vaihdon jälkeen.

- Petrillä on alaraajavamma. Tuo sekoitti meidän peliä, kertasi Risto Dufva ottelun jälkimainingeissa.

Tunnelma ottelun alla oli mahtava. Uusi video, upea tifo ja hurja mekkala kertoivat siitä, että liigan alkua on odotettu Raumalla kuin kuuta nousevaa. Yksi ottelun kohokohdista oli Petri Vehasen paluu kotijäälle. Odotukset eivät saaneet kuitenkaan vastinetta, sillä Lukon maalinteko yskähteli pahan kerran. Hyvistäkään paikoista kiekkoa ei saatu pussiin, vaikka kiekko kertaalleen kävikin tolpassa.

- Kotiinpaluu irrallisten matsien jälkeen. Ässät oli maalinedustalla valmiimpana kuin me. Ensimmäinen matsi takana ja 59 jäljellä, eli ei tässä auta jäädä murjottamaan, tiivisti Vehanen.

Kun Lukolle ei maalinteko maittanut, aloitti Armia oman näytöksensä toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Ensin Armia pelattiin vapaaksi maalin eteen ja hallittu rystynosto Vehasen olkapään yli siirsi porilaiset maalin johtoon. Aivan erän lopulla Armia niittasi vielä ylivoimalla komean kudin Vehasen selän taakse.

- Meillä on uusia miehiä isoilla paikoilla. Kärsivällisyyttä tarvitaan. Vastuuta ei opi kantamaan muuten kuin kantamalla vastuuta, filosofoi Dufva.

Lukko ei saanut millään otetta pelistä enää päätöserässä, vaan hakkasi päätään Ässien puolustukseen. Kun sitten Niemi tinttasi Armian oivallisesta syötöstä lukemiksi jo 0-3, oli peli selvä. Sinikeltaiset yrittivät vielä lopussa muutaman minuutin ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta.

Ottelun maalit:

0-1 Joel Armia (Mika Niemi)

0-2 Armia (Niemi, Heshka)

0-3 Niemi (Armia)

Ottelun ikoni: Petri Vehanen

Raumam bojat olivat tehneet Vehasen paluun kunniaksi aivan upean tifon. Vehasen kasvoilla ja tekstillä "Vain yksi koti - Äijänsuo" varustettu tifo varasti kaiken huomion ennen ottelun alkua.

Ottelun epäonnensoturi: Petri Koskinen

Huonompaa tuuria saa hakea. Kauden avausottelu ja vain muutama vaihto takana ja mies joutuu telakalle. Toivottavasti Koskiselle ei tule pitkää huilia.

Lukon ketjut otteluun olivat seuraavat:

Maaliin: Petri Vehanen. Varalla: Simon Nielsen.

1. ketju: Jussi Pesonen, Justin Azevedo, Janne Keränen. Puolustajat: Ryan Caldwell, Tommi Kovanen.

2. ketju: Charles Bertrand, Juhani Jasu, Teemu Nurmi. Puolustajat: Otto Honkaheimo, Jesse Virtanen.

3. ketju: Kimmo Koskenkorva, Filip Riska, Petri Koskinen. Puolustajat: Harri Tikkanen, Matt Generous.

4. ketju: Arttu Ilomäki, Jarkko Kauvosaari, Aki Kangasmäki