Arniel pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoa

Polvivaivansa takia pitkälle pelitauolle joutuneen Steven Zalewskin korvaajaksi Rauman Lukkoon hankittu Jamie Arniel on ainakin kahden harjoitusottelun perusteella löytänyt hyvin paikkansa joukkueessa.


Ainakaan perjantaina Laitilassa pelatussa Blues-pelissä ei olisi ihan heti uskonut, että 23-vuotiaalla kanadalaisella on takana vasta muutama harjoitus Lukon paidassa.


– Pelit ovat menneet yllättävänkin hyvin siihen nähden, että pelasin edellisen otteluni huhtikuussa. Olen pitänyt kesän aikana hyvää huolta kunnostani, joten siinä en uskoisi häviäväni kovinkaan paljoa muille. Pelituntumassa on sen sijaan vielä hakemista, Arniel tiivisti Blues-ottelun jälkeen.

Arnielin ketjulle, jossa laidoilla viilettävät Toni Koivisto ja Lauri Tukonen, merkittiin Lukon 3-0 voittoon päättyneessä ottelussa yksi osuma, mutta ketjunjohtaja ei itse päässyt Laitilassa tehopisteistä nauttimaan.

Arnielin johtama Lukon ykkösketju vei raumalaiset johtoon, kun ottelua Laitilan Jääkukossa oli pelattu reilut 14 minuuttia. Ylivoimalla syntyneen 1-0 maalin viimeisteli Tukonen, joka ohjasi Ilkka Mikkolan siniviivalämärin verkkoon. 2-0 teki toisen erän lopulla väkivahva Aki Kangasmäki ja 3-0 maalin tekijäksi merkittiin puolustaja Harri Tikkanen. Lukko pelasi tilanteessa kahden miehen ylivoimalla.

Raumalaisten ykkösmies Bluesia vastaan oli kuitenkin maalivahti Oskari Setänen, jonka yllättäminen oli nimivahvalle espoolaismiehistölle ylivoimainen tehtävä. Setänen venyi kiekon tielle kaikkiaan 25 kertaa.

Lue lisää Arnielin tunnelmista ja Lukon kenraaliharjoituksesta lauantain Länsi-Suomesta.

Lukon kokoonpano Laitilassa:

Maalissa: Setänen (Zapolski)

1. ketju: Tukonen – Arniel – Koivisto, Viirlas – Honkaheimo

2. ketju: Vahalahti – Uusikartano – Saarela, Mikkola – Tikkanen

3. ketju: Keränen – Jasu – Ahtola, Tommila – Jaatinen

4. ketju: Kangasmäki – Koski – Nikko

Reservissä: Sipiläinen – Riska F – Riska E