Arttu Virtasen pikamaali riitti Iiroille voittoon Paimiossa – "Meiltä kyllä pirun hyvää pelaamista"

Voitollaan Pallo-Iirot kasvatti sarjajohtonsa yhdeksään pisteeseen

Pallo-Iirot iski Paimiossa ensimmäisestä paikastaan maalin, eikä enempää tarvittu. Arttu Virtasen pelin kolmannella minuutilla viimeistelemä osuma toi raumalaisille 0–1 (0–1) -vierasvoiton Paimion Hakasta.

Sarjaa johtavat sinikeltaiset pitivät peliä otteessaan myös johtomaalin jälkeen.

– Saimme maalin alkuun, ja sen jälkeen ensimmäiset 25–30 minuuttia olivat meiltä kyllä pirun hyvää pelaamista, Pallo-Iirojen valmentaja Kimmo Hörkkö arvioi.

– Pallonhallinta oli meillä, ja loimme paljon paikkoja. Oli toisaalta vastustajan maalivahdin hyvyyttä ja toisaalta meidän huonouttamme, mutta tilanteen olisi pitänyt olla meille 3–0 tai 4–0 ekan puoliajan jälkeen.

Tauon jälkeen puntit kentällä tasoittuivat, eikä vierasjoukkue enää pystynyt samanlaiseen rallatteluun.

– Toinen puoliaika oli heikompi syystä tai toisesta. Ei oikein irronnut jalkoja, Hörkkö totesi.

– Kontrollissa peli silti oli, ja paikkojakin oli ihan loppuun asti, muun muassa pilkku minuutti ennen loppua. Mutta ei uponnut siitäkään.

Rangaistuspotkun sekä hankki että ampui maalitykki Elias Ahde, mutta tällä kertaa miehen hurja maalisaldo ei kasvanut. Ahde on upottanut Kolmosessa 18 osumaa, ja alkukauden Suomen Cupin peleissä hän teki kymmenen maalia.

Pallo-Iirojen maalilla palloja pysäytteli Miko Lainio, joka pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella tolppien väliin Kolmosen sarjapelissä. Suomen Cupissa Lainiolle kertyi kolme peliä, ja lisäksi hän on pelannut neljä Nelosen peliä Iirojen kakkosjoukkueessa.

Kolmosen sarjamatsit oli kuitenkin tähän asti hoidellut Henri Saarinen, joka istui Paimiossa vaihtopenkillä.

– Tässä on etsitty paikkaa antaa myös Mikolle peliminuutteja. Nyt tuli ”Hempalle” pientä vauriota viikon treeneissä, ja se saneli, että maalivahti vaihtui tähän peliin, Hörkkö kertoi.

– Hyvä, että Miko sai nyt minuutteja alle ja että tuli nollapeli.

Voitollaan Pallo-Iirot kasvatti sarjajohtonsa yhdeksään pisteeseen, kun Masku puristi kotonaan tasapelin sarjakakkosta FC Ålandia vastaan.