Arvostelu: NHL-pelissä koodi kunnossa

EA:n NHL-pelisarjan kanteen pääseminen on ollut varsinkin Pohjois-Amerikassa pelaajille kova saavutus. Uusimmassa NHL14-versiossa jokaiselta SM-liigan paikkakunnaltakin on kelpuutettu mukaan omat pojat. 

Lukkolaisista erikoiskannessa komeilevat Aleksi Saarela, Teemu Nurmi ja Otto Honkaheimo.

Himopelaajat eivät kuitenkaan kannesta välitä, vaan itse pelin sisällöstä. Ja sitä on taas kehitetty, vaikka tappiin asti tuunatusta pelistä on vuosi vuodelta vaikeampaa löytää parannettavaa. 

Jos SM-liigan ympärillä on puhuttu paljon liiallisesta väkivallasta, NHL-sarja on ottanut täysin erilaisen lähestymistavan. Se on satsannut nimenomaan tappeluihin ja taklauksiin. 

Aiemmin nyrkki on lävähtänyt ”läpi ruudun”, mutta nyt tappelut näytetään samasta perspektiivistä kuin muukin peli. Ja komeammalta se näyttääkin – varsikin joukkotappelut.  

Paljon puhuttua koodia pitää noudattaa. Jos laukoo kiekon vihellyksen jälkeen kohti veskaria tai ajaa sikamaisesti, siitä pitää maksaa hinta. 

Taklauksia on saatu mallinnettua aidommiksi. Taklauksien oikea-aikainen väistäminen on vastaavasti iso osa hyökkäyspeliä. Tekopaikkoihin ei ole kovin helppo murtautua, mutta niistä pystyy rankaisemaan aiempaa paremmalla prosentilla. 

Kun itse pelissä alkaa tulla kehittämisen rajat vastaan, tekijät ovat satsanneet entistä enemmän uusiin pelimuotoihin. Niitä alkaa olla jo sen verran paljon, että hardcore-pelaajallakin tulee vaikeuksia kahlata kaikkia läpi. 

NHL-pelaajan elämämoodissa on otettu huomioon elämä kaukalon ulkopuolella Sims-tyyliin. Pelaajan pitää miellyttää seurajohtoa, joukkuetovereita, faneja, perhettä, mediaa... Toimittajien kysymyksiin pitää vastata oikealla tavalla, että suosio kehittyy.  

Tavallaan tämän uuden pelimuodon taakse kätkeytyy vakavampikin viesti. Ammattilaispelaajan arki on oikeasti vaativaa, kun on kumarrettava joka suuntaan. 

NHL-pelin helmi on kuitenkin edelleen verkkopelaaminen. Etäpelikavereiden kanssa samalle sivulle pääseminen vaatii aikaa, kahvia, hikeä ja kirosanoja.

Vai mitä HC GylMaarin jätkät?

NHL14, Electronic Arts, Testattu Playstation 3 -versiolla