Ässät avasi valmentajapalettiaan - Kaukoranta vetää kauden loppuun, vuosia Saksassa viettänyt Pasanen jatkaa ja sen jälkeen on mysteerimiehen vuoro

Ässät avasi perjantaina valmentajakuviotaan.

Mikael Kotkaniemi ei jatka liigajoukkueen päävalmentajana. Pasi Kaukoranta vetää porilaisseuraa loppukauden ajan apuvalmentajinaan Jere Härkälä ja Jaakko Rosendahl.

Perjantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Ässien vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen muotoili valmentajavaihdoksen siten, että Kotkaniemi on "vapautettu toistaiseksi tehtävistään".

Tiedotustilaisuudessaan Ässät kertoi myös aloittavansa uuden pelaajakeskeisen urheilustrategian, joka ulottuu vuoteen 2023 saakka.

Seura on jo valinnut tulevien kausien päävalmentajat edustusjoukkueelleen. Ensi kaudella ruoriin tarttuu Jari Pasanen, joka valmentaa tällä hetkellä tanskalaista Fredrikshavn White Hawksia. Hänen sopimuksensa on 1+1-vuotinen.

Pasanen on entinen Imatran Ketterän pelaaja, joka vaikutti vuodet 1994-2017. Hän toimi seitsemällä kaudella DEL-seura Iserlohn Roostersin valmennusryhmässä. Viisi viime kautta hän oli päävalmentaja, kunnes sai potkut lokakuussa 2017.

Ässät on valinnut myös kausien 2021-23 päävalmentajan. Hänen nimensä seura aikoo kuitenkin julkaista vasta keväällä 2021.

Molemmat päävalmentajat osallistuvat myös pelaajahankinnoista päättävän työryhmän toimintaan. Työryhmään kuuluvat Kari Takko, Ässät ry:n valmennuspäällikkö Jaakko Virtanen, seuran vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen sekä uutena miehen organisaatioon TuTosta siirtyvä pelaajakoordinaattori Elmo Aittola.