Ässät hankki Sami Aittokallion maalinsuulle – kaksi hyökkääjäsopimusta myös julki

26-vuotias maalivahti Sami Aittokallio siirtyy Vaasasta Porin Ässiin kaksivuotisella sopimuksella.

– Sami on kokenut ja nähnyt urallaan paljon, mutta hän on vasta lähestymässä parhaita pelivuosiaan. Kävimme Samin ja maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin kanssa perusteelliset keskustelut, joissa avasimme näkemyksiä puolin ja toisin maalivahtipelaamisesta. Sami edustaa niitä arvoja, joita haluamme joukkueeseen, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi tiedotteessa.

Seura tiedotti samalla kertaa myös, että Ässien A-nuorissa SM-hopeaa vuonna 2017 saavuttanut hyökkääjä Valtteri Pihlajamäki palaa Poriin kahden Mestis-kauden jälkeen.

Päättyneellä kaudella Pihlajamäki pelasi KeuPa HT:n riveissä 47 ottelua tehoin 10+18=28. Pudotuspeleissä 17 ottelua tuottivat tehot 4+6=10 ja sarjan hopeamitalin.

– Valtteri on ollut nyt pari kautta poissa Porista. Ensimmäinen Mestis-kausi oli rikkonainen loukkaantumisten vuoksi, mutta viime kaudella hän sai urheilla terveenä ja se näkyi heti myös kehittymisessä, pelaamisessa ja vastuussa, Kerttula kommentoi.

– Pidän itseäni energisenä taistelijana ja asennepelaajana. Tavoitteenani on päästä aeisomakatsomon lemmikiksi, se vaatii paljon töitä ja nöyrää asennetta, Valtteri Pihlajamäki kertoo.

Pihlajamäen sopimus on yksivuotinen ja se sisältää syyskuun loppuun asti ulottuvan tryoutin.

Ässät suunnittelee parhaillaan myös jo kautta 2020–2021, sillä seura on tehnyt kaudelle pelaajasopimuksen hyökkääjä Tommi Laakson kanssa. Taustalla on pitkäjänteinen kehityssuunnitelma, jonka osana Laakso pelaa SaPKossa Mestistä tulevalla kaudella, minkä jälkeen hyökkääjä palaa Poriin.

– Tommi harjoittelee kesän Ässien mukana, aloittaa jääkautensa SaPKon sopimuspelaajana ja siirtyy kaudella 2020–2021 takaisin Ässien sopimuspelaajaksi. Olisimme voineet kutsua hänet tänne pelaamaan loppukaudeksi ja hän olisi pystynyt pelaamaan liigaa siinä missä jotkut muutkin. Mutta emme tehneet sitä, koska uskomme pitkäjänteisyyteen ja siihen, että loppukauden panosottelut Mestiksessä auttoivat häntä enemmän kuin yksittäiset liigapelit, Kerttula kommentoi.