Ässät kaatui luokattomaan ylivoimaan – "Meillä meni toinen erä ihan ohi"

HIFK pääsi kuittaamaan rumaan tilastoon uuden lehden, kun joukkue haki Porista ensi kertaa täyden pistepotin sitten lokakuun 2014. Ottelu päättyi lopulta luvuin 1–4.

Ottelun alussa tosin näytti siltä, että kotijoukkue juhlii jälleen. Niklas Appelgren iski Ässät Matias Varttisen syötöstä 1–0-johtoon.

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin otti jo erän puolivälissä aikalisän, mikä saikin vieraisiin ryhtiä.

– Se alku oli meiltä aika huolimatonta peliä, ja Ässät iski heti virheistä. Se oli sellaista puolittaista kaahailua, Selin kertoi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

HIFK pääsi tosin maalien makuun vasta toisessa erässä. Ensin Lennart Petrell iski ylivoimalla ja erän puolivälin jälkeen kuittasi Markus Kankaanperä.

Ässät pääsi rikkonaisessa erässä pelaamaan kuusi minuuttia ylivoimaa ilman tulosta. Kaikkiaan patapaidat hukkasivat kaikkiaan seitsemän pakkopeliä.

– Meidän aktiivinen ote katosi, eikä vähiten noiden jäähyjen takia. Meillä tosin ei ylivoima toiminut alkuunkaan. Sen takia toinen erä meni lähes kokonaan ohi, Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi harmitteli.

Päätöserässä Teemu Eronen ja Kyle Quincey iskivät vielä vieraille, ja Ässien oli tyytyminen kahden voiton jälkeen tappioon.

Ottelu oli juhlapeli Ässien maalivahdille Andreas Bernardille, joka nousi kaikkien aikojen eniten liigamatseja pelanneeksi ulkomaalaisvahdiksi ohi Scott Langkow'n.

– Ensimmäisessä erässä oli paljon hyvää. Sieltä meidän pitää ottaa paljon mukaan myös lauantaiksi Kouvolaan, Kotkaniemi totesi.

Lisää aiheesta