Ässät kokoontui ensimmäisiin joukkueharjoituksiin – mukana uusia pelaajia

Ässien kauden 2019–2020 joukkue aloitti johdetut joukkueharjoitukset tänään maanantaina. Uusina pelaajina mukaan liittyivät puolustajat Jakob Stenqvist, Simon Åkerström sekä Aleksi Matinmikko.

Tämän lisäksi hyökkääjät Sami Lähteenmäki ja Lauri Kulmala ovat tehneet jatkosopimukset Ässien kanssa.

21-vuotias ruotsalaispuolustaja Jakob Stenqvist siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella. Viime kaudella puolustaja pelasi Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla IF Björklövenin riveissä 52 ottelua tehoin 6+15=21.

Stenqvist omaa kokemusta myös Ruotsin nuorisomaajoukkueista ja hän on Dallas Starsin 6. kierroksen varaus vuodelta 2016. Stenqvistillä oli sopimus Ruotsin pääsarjaseura Frölundan kanssa myös kaudelle 2019–2020, mutta nyt hän siirtyy Ässien sopimuspelaajaksi.

– Jakob on pelirohkea pelaaja, jolla on erinomaiset kyvyt avata peliä ja antaa peliä murtavia syöttöjä. Fysiikkapuolta kehittämällä hän saa paljon lisää kokonaisvaltaiseen pelaamiseen, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoo.

23-vuotias ruotsalaispuolustaja Simon Åkerström puolestaan siirtyy Ässiin yksivuotisella sopimuksella, joka sisältää seuran option kaudesta 2020-2021. Åkerström siirtyy Jakob Stenqvistin tavoin Ässiin IF Björklövenin joukkueesta, jonka riveissä Åkerström pelasi viime kaudella 50 ottelua tehoin 5+21=26.

– Molemmat ruotsalaiset ovat pelanneet urallaan paljon. Ovat sen pelikulttuurin kasvatteja ja luonteissa on paljon asioita, jotka tukevat pelaavuutta. Molemmilla on iso mahdollisuus kasvaa huippupuolustajiksi. Heidän kehityksensä tiellä ei ole lasikattoa, Tommi Kerttula kommentoi.

19-vuotias puolustaja Aleksi Matinmikko tulee Ässiin kaksivuotisella sopimuksella, joka sisältää seuran option kaudesta 2021–2022. Matinmikko saapuu Ässiin Oulun Kärppien organisaatiosta, jonka riveissä puolustaja juhli A-nuorten Suomen mestaruutta tänä keväänä.

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Sami Lähteenmäen kanssa. Loukkaantumiseen päättyneellä viime kaudella hyökkääjä pelasi 15 ottelua tehoin 4+5 =9.

– Hän on saanut kuntouttaa itseään rauhassa ja on harjoitellut jo jonkun aikaan tähtäimenään tuleva kausi. Tiedostamme vammahistorian ja pyrimme tekemään kaikki asiat, niin harjoittelun kuin fysion puolella niin hyvin, että Sami saisi urheilla terveenä koko kauden, Kerttula kommentoi.

Lisäksi Ässät on tehnyt jatkosopimuksen Lauri Kulmalan kanssa. Kesken viime kauden Ässiin tullut 20-vuotias hyökkääjä jatkaa seurassa kaksivuotisella sopimuksella.

Ässien sopimustilanne

Puolustajat: Jyri Marttinen, Tommi Taimi, Saku Salmela, Simon Åkerström, Jakob Stenqvist, Aleksi Matinmikko, Juuso Ketola, Aleksi Varttinen, Niklas Peltomäki, Teemu Vuorisalo

Hyökkääjät: Jouka Juhola, Niklas Appelgren, Aleksi Rekonen, Peter Tiivola, Mikko Salmio, Otto Kivenmäki, Lenni Killinen, Sakari Salminen, Lauri Kulmala ja Sami Lähteenmäki

Lisäksi Kasperi Kotkaniemi, Jerry Sammalisto ja Tommi Laakso harjoittelevat joukkueen mukana.

 

Lisää aiheesta

Ari-Pekka Selin ottaa Ässät komentoonsa – valmennusryhmä julki