Ässät menetti huipputalentin Raumalle: "Lukko oli ennen rakas vihollinen, tästä eteenpäin se on minun kotiseurani"

Arttu Ilomäki (vas.) ja Janne Keränen (kesk.) juhlivat ensi kaudellakin maaleja Lukon paidassa. Kuva: Jukka Rautio

Lukko tiedotti maanantaina mielenkiintoisesta hankinnasta, kun raumalaisseura ilmoitti hankkineensa Ville Heinolan, 17, riveihinsä kolmevuotisella sopimuksella. Heinola siirtyy Raumalle Porin Ässistä. 

Vuonna 2001 syntynyt Kankaanpään Jääkarhujen kasvatti on ikäluokkansa puolustajien kärkinimiä Suomessa.

- Sain Lukosta hyvän ja minulle sopivan mahdollisuuden, johon halusin tarttua. Omalla kohdallani kaikki alkaa tietyllä tapaa nyt alusta, ja pääsen menemään urallani taas askeleen eteenpäin. Lukko oli ennen rakas vihollinen, tästä eteenpäin se on minun kotiseurani. Ei minulla ollut sen suurempaa kynnystä vaihtaa paikallisvastustajan riveihin, Heinola kertoo Lukon tiedotteessa. 

Parhaillaan Heinola on alle 18-vuotiaiden MM-leirityksellä Vierumäellä. Siellä hän pääsee tutustumaan ainakin yhteen tulevaan joukkuekaveriinsa, Lukon A-nuorissa pelanneeseen Ville Petmaniin. 

Lukon päävalmentaja Pekka Virta painottaa, että maajoukkuetason huipputalenteilla on ottajia ympäri Suomen, eikä heitä ole kovin helppoa houkutella Raumalle.

- Tämä sopimus kertoo siitä, että pelaaja ja hänen taustansa uskovat Lukon kasvattavan tulevaisuudessa nuoria miehiä huippuammattilaisiksi. Me haluamme tarjota hänelle siihen mahdollisuuden, Virta sanoo.

Lukko tiedotti myös, että keskushyökkääjä Arttu Ilomäki päätti jatkaa uraansa Raumalla. Hyökkääjän 1+1-vuotisessa sopimuksessa oli optio ulkomaille siirtymisestä ja Ilomäki puntaroi pitkään vaihtoehdon käyttämistä.

Hän näki kuitenkin lopulta Lukossa mahdollisuuden menestyä ja kehittyä vielä valmiimmaksi pelaajaksi ottamaan askel ulkomaille.

26-vuotias Ilomäki saapui Lukkoon viime keväänä. Hän oli päättyneellä kaudella joukkueen paras pistemies runkosarjassa, viimeistellen 49 pelaamassaan ottelussa tehopisteet 13+24=37.

- Minulla on ollut koko ajan vahva fiilis siitä, että meillä on Lukossa mahdollisuudet saada itsestämme paljon enemmän irti kuin mitä viime kausi osoitti. Näen, että me pystymme parantamaan huomattavasti menneestä kaudesta. En halunnut jättää tätä projektia kesken, vaan halusin ehdottomasti jatkaa tämän joukkueen mukana, Ilomäki kertoo.