Ässät purki Hedbergin sopimuksen ja etsii vahvistusta hyökkäykseen - "Jos joukkueen paras maalintekijä istuu katsomossa, se on merkki siitä, että muilta osin tekeminen ei tyydyttänyt pelaajaa eikä seuraa"

Edwin Hedberg (kesk.) ei jatka Ässissä. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Porin Ässät ja Edwin Hedberg ovat purkaneet yhteisymmärryksessä kuluvaa kautta koskeneen pelaajasopimuksen.

- Hedbergin hankinta tuli ajankohtaiseksi viikko ennen sarjan alkua, koska meillä oli yhtäältä tarvetta ja toisaalta epätietoisuutta, pystyykö yksi kärkipelaajistamme pelaamaan rikkonaisen harjoituskauden jälkeen, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi tiedotteessa.

Ruotsalaishyökkääjä pelasi Ässissä 24 peliä ja viimeisteli niissä yhdeksän maalia. Hän on joukkueensa tämän kauden tehokkain viimeistelijä, sillä sisäisen maalipörssin kakkoset Tyson ja Tylor Spink ovat kumpikin osuneet kuudesti.

Viime peleissä Hedberg ei kuitenkaan mahtunut enää kokoonpanoon.

- Tietenkin, jos joukkueen paras maalintekijä istuu katsomossa, se on merkki siitä, että muilta osin tekeminen ei tyydyttänyt pelaajaa eikä seuraa, Kerttula toteaa.

- Minä kannan rekrytointivastuullisena tästä vastuun ja tilanne on sikäli akuutti pelaajaliikenteen osalta, että tarvitsemme lisää voimaa hyökkäykseen johtuen akuutista loukkaantumistilanteesta.

Ässät on ilmoittanut hyökkääjistään loukkaantuneeksi Tyson Spinkin, Miro Mäkisen, Lauri Kulmalan, Nikol Kivelän ja Valtteri Pihlajamäen. Lenni Killinen ja Otto Kivenmäki puolestaan lähtevät nuorten MM-leirille.

- Tietenkin on aina surullista, kun asiat menevät näin. Toivon joukkueelle ja kaikille joukkueen jäsenille pelkkää hyvää ja menestystä jatkossa, Edwin Hedberg kommentoi.