Ässät vei avauspaikalliskamppailun - Sami Lähteenmäki iski jatkoajalla

Mark Auk jakoi kovuutta ensimmäisessä liigapelissään. Kuva: Juha Sinisalo

Lukko-Ässät 2-3 JA

(1-1, 0-1, 1-0, 0-1)

1. erä:

Avauserä lähti liikkeelle hienoisella vierasjoukkueen hallinnalla. Tätä korosti myös se, että Jakub Krejcik avasi ottelun tilastomerkinnät kampitusjäähyllään.

Ässät ei saanut ylivoimalla onnistumisia, mutta jatkoi painostustaan pakkopelin jälkeen. Jere Seppälän tolppakutia lähemmäs joukkue ei kuitenkaan painostuksessaan päässyt.

Lukko alkoi päästä pelissä mukaan. Tätä helpotti myös se, että Ässät otti peräkkäiset kaksiminuuttiset.

Ensimmäinen ei tuottanut tulosta, mutta toisesta kotijoukkue iski. Janne Keränen punnersi kiekon kulmalta maalille, ja Toni Koivisto tuuppasi kiekon takakulmalta sisään.

Lukolla oli mahdollisuus päästä kahden maalin johtoasemaan, kun Justin Danforth karkasi ässäpakki Juho Tommilalta puolittaiseen läpiajoon. Tommila rikkoi tilanteessa, ja tuomaristo tulkitsi kiinnipitämisen rangaistuslaukauksen arvoiseksi. Danforth asettui itse ampumaan rankkaria, mutta ei pystynyt ohittamaan Andreas Bernardia.

Lukon hyvän jakson jälkeen Ässät sai ottelusta erän lopussa jälleen pelistä otetta. Paine toi myös tasoituksen, kun ajassa 16.00 Sakari Salminen ohjasi Seppälän kudin verkkoon. Toisen syötön osumaan sai Peter Tiivola.

  1. erä:

Siinä missä avauserä oli vauhdikas ja melko tunteikaskin, toinen erä alkoi paljon rauhallisemmin.

Ensin Lukko pääsi yrittämään ylivoimalla, kun Seppälä joutui pysäyttämään nopean Danforthin sääntöjen vastaisesti.

Lukko ei saanut ylivoimallaan maalia, mutta jäähyili itse kahdesti peräkkäin. Ehti jo näyttää siltä, että Ässät ei saa kummallakaan ylivoimallaan maalia. Sitten iski Salminen, joka harhautti ensin alimpana miehenä olleen Rony Ahosen ja ampui kiekon ohi Oskari Setäsen.

Danforth väläytteli jälleen nopeuttaan ja kirmasi Kristian Tuohilammen ohi. Harhautuksen jälkeen hän haki nostoa rystyltä Bernardin hanskakäden puolelle, mutta italialainen liimasi kiekon eleettömästi räpyläänsä.

  1. erä:

Päätöserässä Ässät pääsi ensimmäisenä ylivoimalle hakemaan kolmatta osumaansa, kun Ahonen joutui rikkomaan Otto Kivenmäkeä.

Ässät ei maalia pakkopelissään päässyt tekemään, mutta seuraavaksi oli Lukon vuoro. Ässien ykköshahmo Sakari Salminen katseli jäähypenkiltä, kun Keränen iski Lukon toisen ylivoimalla. Maalia oli väsäämässä sama kaksikko kuin ensimmäistäkin. Tällä kertaa Koivisto syötti, ja Keränen veivasi kiekon takakulmaan.

Lukolle tarjottiin ylivoimalla heti johto-osuman paikkaa, kun Kristian Tuohilammen maila nousi Danforthin kasvoihin.

Lukko sai 2+2-minuutin jäähyn aikana myllytettyä paikan toisensa perään, mutta Arttu Ilomäen ylärimakutia lähemmäs joukkue ei päässyt.

Kolmannesta erästä ei erikoisia tilanteita puuttunut. Ässien vastahyökkäyksessä Äijänsuon areenan sekoillut pelikello päräytteli summerin omia aikojaan. Hetken päästä Matti Lambergin jäälle jäänyt kypärä pysäytti Ässien huippupaikan ja 17 sekuntia ennen erän loppua tulostauluun syttyi oikea pelitulos.

Jatkoaika:

Viihdyttävän kiekkomatsin arvolle oli sopivaa, että ratkaisua haettiin varsinaisen peliajan jälkeen. Ratkaisun iski lopulta Sami Lähteenmäki, joka ujutti läpiajosta kiekon ohi Oskari Setäsen.