Ässien kehitysjohtaja käytti pitkän puheenvuoron – "Saamme oikeastaan pidettyä ne pelaajat jotka haluammekin"

Tommi Kerttula aloitti marraskuun lopussa Ässien kehitysjohtajana. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Loppusyksyllä ei kulunut montaakaan viikkoa, jolloin Porin Ässät ei olisi ollut otsikoissa. Valmentajia meni ja tuli ovista, oli Tanskaan lopulta jäänyt Jari Pasanen ja sopimusta tyrkytettiin myös mysteerivalmentajalle.

Kun sitten marraskuun loppupuolella Tommi Kerttula tuli porilaisseuran kehitysjohtajaksi, on valmennuksessa tilanne rauhoittunut.

Aivan täysin hiljaiseloa seura ei ole elänyt, vaan sarjajumboksi jääneen Ässien ovet kävivät edelleen. Nyt vuorossa oli pukuhuoneen ovi, josta lähti pelaajia toisensa perään muihin seuroihin.

Kehitysjohtaja Kerttula halusi vielä selventää muun muassa pelaajakauppoja Ässien nettisivuilla julkaistussa videossa.

– Saimme joulun tienoilla hallitukselta säästötavoitteen, joista menimme sitten kirkkaasti yli. Tavoite oli säästää 200 000 euroa, ja kaikkiaan me varmaan tuplattiin se säästö, Kerttula kertoo.

Seuran taloudellisen tilanteen vakauttamisen lisäksi kehitysjohtajan mukaan myynneillä saatiin selkeyttä seuran pelaajasopimustilanteeseen. Kun Kerttula katsoi marraskuun lopussa sopimuslistaa, oli 14 pelaajaan sidottu jo yli 1,1 miljoonaa euroa.

– Leijonanosa oli siis käytetty 14 sopimuspelaajaan, vaikka liigajoukkueessa olisi oltava lähes 30 sopimuspelaajaa.

"Saamme pidettyä ne pelaajat, jotka haluammekin"

Kerttulalla ei ollut tiistaisessa videossa tarjota vielä yhtään uutta sopimusjulkistusta, vaikka hänen mukaansa sellaisia on tehtykin. Esimerkiksi valmennussopimusten kanssa hänen mukaansa odotetaan kauden loppuun.

–  Päävalmentajan ja valmennusryhmän kartoitustyö käynnistyi heti ensimmäisenä virallisena työpäivänä. Vaihtuvuus on ollut tässä kova, kun vuoden 2013 jälkeen täällä ei yksikään päävalmentaja ei ole valmentanut sopimustaan loppuun.

– Sopimuksia julkistamme vasta kauden jälkeen, sillä haluamme kunnioittaa tuota nykyistä joukkuetta.

Pelaajasopimusten neuvottelut ovat hänen mukaansa myös kovassa vauhdissa. Murheellinen kausi ei ole hänen mukaansa niissä neuvotteluissa juuri näkynyt, mutta myyntityöhön on pitänyt panostaa.

– Uskoisin, että oikeastaan ne pelaajat saamme nykyisistä pidettyä, jotka me haluammekin.

– Tässä vaiheessa meillä ei ole kuin puheet visioista, mutta kun puheet ja teot kulkevat käsi kädessä, niin sitten meillä on rakennetta mihin nojata. Sen vuoksi pitää olla hyvin rehellinen ihmisille. Tämä on hyvin pitkälti luottamusbisnestä.

Kerttula kertoo videossa seuran vision olevan pitkäjänteinen. Hän vertaa Ässien tilannetta HPK:n ja Pelicansin vastaavaan. Hän myöntää, että saman suuruisilla resursseilla toimivat seurat tekevät huomattavasti porilaisia parempaa tulosta.

– Lahdessa ja Hämeenlinnassa se perustyö on tehty jo nelisen vuotta sitten. Se pitää täällä ymmärtää, ettei tämä mikään hokkus pokkus juttu ole.

Lisää aiheesta

Ässät avasi valmentajapalettiaan - Kaukoranta vetää kauden loppuun, vuosia Saksassa viettänyt Pasanen jatkaa ja sen jälkeen on mysteerimiehen vuoro

KOMMENTTI: "Vedetäänkö ässäpakasta vielä esiin nimi Petri Karjalainen?"

Ässät pysyy rauhallisena tapaus Pasasesta: "Siellä on nyt joku sopimustekninen ristiriita"

Tommi Kerttulasta Ässien uusi kehitysjohtaja – neljä tärkeää tehtävää heti työlistalle

Sakari Salminen siirtyy Ässistä HIFK:hon

Ässien säästömyynti jatkuu: raumalaispakki lähti Vaasaan

Jere Seppälän vuoro lähteä Ässistä

Ässien tyhjennysmyynti jatkuu – nyt lähti ennätysvahti