Ässien liigajoukkueessa useita koronatartuntoja – joukkue pelasi Lukkoa vastaan tartuttavuusaikana

Ässät kohtasi Lukon viime perjantaina. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Ässien liigajoukkueessa on todettu neljä PCR-testillä varmistettua koronatartuntaa. Näiden lisäksi eilen maanantaina tehdyissä kotitesteissä kuuden pelaajan antigeenitesti oli positiivinen. Tulosten varmistamiseksi heistä on otettu PCR-testi, mutta niiden tulokset puuttuvat toistaiseksi.

Lähes kaikki joukkueen pelaajat ovat kahdesti rokotettuja. Koska altistus joukkueessa on ollut näin laaja, koko joukkue on asetettu karanteeniin 10 vuorokauden ajaksi. Karanteenista voi vapautua, mikäli kuudentena päivänä altistuksesta otettu PCR-testi on negatiivinen.

Karanteenipäätöksen vuoksi keskiviikolle 15.12. pelattavaksi merkitty ottelu Pelicans–Ässät sekä perjantaille 17.12. pelattavaksi merkitty ottelu Kärpät–Ässät siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

Infektiolääkärin päätöksellä liigajoukkueen virusnäytteet lähetetään THL:ään sekvensointiin, sillä tartuntojen leviäminen näin laajalle rokotetuissa on poikkeuksellista ja tavoitteena onkin selvittää, voiko kyseessä olla omikron-tartunta.

Ässillä oli peli Mikkelin Jukureita vastaan 8.12. ja Jukureissa on todettu useita koronatartuntoja. Itämisaika huomioiden on melko todennäköistä, että Ässien tartuntaketju olisi peräisin Ässät-Jukurit ottelusta.

Lahden ja Rauman tartuntatautiviranomaisia on tiedotettu asiasta, koska Ässät on pelannut Pelicansia ja Lukkoa vastaan Jukurit-pelin jälkeen ja tartuttavuusaikana.

Lukko on parhaillaan vieraspelimatkalla Saksassa, sillä sen on määrä kohdata tänään tiistaina CHL-ottelussa Red Bull München.

Korjatttu klo 15.01 CHL-ottelu keskiviikolta tiistaille.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Lukon paikallispelien voittoputki tylysti poikki – "Yksi kauden heikoimmista esityksistä meiltä, mutta varmaan siinä oli jotain juttuja pohjallakin"

Repo ja Kukkonen pelikunnossa – Laitisen toipumisennuste selviää lähipäivinä