Ässien Marttiselle kolmen ottelun pelikielto

Ässien Jyri Marttinen sai viime viikonlopun päähän kohdistuneesta taklauksestaan kolmen ottelun pelikiellon. Kurinpitopäätöksen saaminen kesti viisi vuorokautta. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Liigan kurinpitäjä on määrännyt Ässien Jyri Marttiselle kolmen ottelun pelikiellon lauantain Kärpät–Ässät-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ässien Marttinen osuu Kärppien Saku Mäenalasen päähän Kärpät–Ässät-ottelun toisessa erässä. Hoiperteleva Mäenalanen talutettiin taklauksen jälkeen pukukoppiin. Ottelu jäi luonnollisesti kesken molemmilta osapuolilta.

– Pelikiellon keston harkinnassa on lähtökohdaksi otettu Marttisen tilanteen pelaaminen. Marttinen on kuulemisessa lausunut, ettei hän ole puolustajana voinut pelata tilannetta muulla tavoin eikä hän tilanteessa ole taklannut Mäenalasta. Otteluvideon perusteella on selvää, ettei Marttinen tilanteessa tee varsinaista taklausliikettä.

– Yhtä selvää on, että Marttinen osuus vartalollaan silti voimakkaasti Mäenalasta pelkästään päähän. Pelikiellon harkinnassa on huomioitu myös Mäenalasen pelaaminen: vaikka Mäenalanen on tilanteessa suhteellisen matalassa asennossa, hän ei muuta peliasentoaan juuri ennen taklausta. Näin ollen tilanteessa Marttinen on yksin vastuussa siitä, ettei hän osu vastustajaa päähän, SM-liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi perustelee ratkaisuaan.

Marttinen on pelikiellossa Ässien seuraavissa otteluissa: 10.2.2017 Ässät–TPS, 17.2.2017 Ässät–JYP ja 18.2.2017 Lukko–Ässät.

Lisää aiheesta

Marttisen ilkeä taklaus puhutti Oulussa

Ässien Jyri Marttiselta taklaus suoraan päähän: Kärppien hyökkääjä täysin muissa maailmoissa –katso video